Hvordan få en motorisert rullestol gjennom Medicare

March 13

Du kan få det meste av kostnadene for en motorisert rullestol refundert av Medicare, hvis du oppfyller visse kvalifikasjoner. Motorisert eller elektriske rullestoler er nyttig for dem som trenger en rullestol for å bistå med sine daglige aktiviteter, men ikke har overkroppen styrke til å betjene manuelle rullestoler. Hvis du har en ordre fra legen din og Medicare Del B forsikring, kan du få refundert for inntil 80 prosent av kostnadene ved å følge trinnene nedenfor. Medicare Advantage planer kan også dekke mesteparten av kostnadene, men de varierer mye og kan ha ulike trinn eller være begrenset til visse leverandører, så sjekk med ditt forsikringsselskap om du har Medicare Advantage.

Bruksanvisning

1 Gjør en avtale med legen din for å be om en mobilitet evaluering og diskutere situasjonen med ham. Motoriserte rullestoler er dekket under Medicare dersom legen skriver at du vil være begrenset til en stol eller seng uten en rullestol, og at du ville være i stand til å betjene en manuell rullestol, men kan trygt operere en motorisert ett. Den motoriserte rullestol må være nødvendig for det daglige liv, og ikke bare for å tillate deg å gjøre ferie eller fritidsaktiviteter. Ditt hjem eller bolig må også være i stand til å betjene rullestolen.

2 Hvis legen vil skrive en resept for en motorisert rullestol, bestemme om du ønsker å kjøpe eller leie en. Hvis du kjøper, kan enkelte selgere kreve at du betaler i sin helhet og vente på Medicare refusjon, så hvis du ikke har penger til å investere opp foran, kan ditt valg av selgere være begrenset til de som vil fakturere Medicare direkte og vente på betaling.

3 Ta kontakt med flere forhandlere for å sammenligne modeller. Forhandleren må være registrert i Medicare for at Medicare å dekke kostnadene, og Medicare vil sette en grense på hvor mye de vil dekke. Noen forhandlere vil akseptere at beløpet som full pris, slik at du kun betaler 20 prosent av beløpet, mens Medicare vil betale resten. Andre selgere kan belaste mer, så vil du betale 20 prosent pluss den ekstra kostnaden. Diskuter kostnadene med hver selger, og også ta kontakt med supplerende forsikring agent eller Medicaid, hvis du er dekket av heller, for å se om de vil betale hele eller deler av den 20 prosent. Ikke glem at hvis du ikke har møtt egenandelen for året, vil du også være ansvarlig for å betale dette beløpet selv.

4 Sammenlign funksjonene på ulike motoriserte rullestoler å se hva du vil, med tanke på kostnader. Noen er lett for enkel transport, noen er mer manøvrerbare enn andre, og noen kan bare brukes innendørs, mens mange er for innendørs og utendørs bruk. Pass på at rullestolen vil være behagelig og lett å betjene.

5 Diskuter fakturering prosedyrer for den spesifikke stolen du er interessert i. Spør om du må betale hele beløpet på forhånd, og hvor mye av papirene forhandleren ta vare på. Bedrifter som selger motoriserte rullestoler er vant til å håndtere Medicare og ønsker å selge sine produkter, så de er vanligvis villige til å hjelpe.

6 Når papirene er tatt vare på, arrangere en tid for den nye motorisert rullestol skal leveres. En representant fra selskapet skulle komme til å sette den opp og vise deg hvordan du bruker den.

Hint

  • Hvis du har spørsmål om forsikring eller om en kontrakt med en motorisert rullestol selger, ta kontakt med en advokat eller kunnskapsrik forsikring agent for å være sikker på at du forstår før du signerer.