Healing Etter galleblæreoperasjon

July 11

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Gallestein er små harde avleiringer som danner inne i galleblæren. Du kan ha gallestein og ikke vet det. Noen ganger gallestein kan føre til ekstrem smerte eller infeksjon og krever kirurgi. Operasjonen for å fjerne galleblæren kalles en cholecystectomy. Dette er en felles operasjon med lav risiko.

Hospital Care

Galleblæren kirurgi krever en kort sykehusopphold. Etter operasjonen, vil du motta væske gjennom en IV til du kan drikke væske og spise mat. Etter operasjonen, bør du spise en lav fett diett. Å gro skikkelig etter operasjonen, må du endre posisjoner ofte og gjøre dype pusteøvelser. Disse handlingene forebygge lungebetennelse. Du vil få hjelp i en stol og bistått med å gå så snart som mulig. Umiddelbart etter operasjonen, vil du bli gitt smertestillende medikamenter som vil tillate deg å puste dypt og flytte rundt med mindre smerter. Du bør være klar for utskrivning fra sykehuset i en til tre dager etter galleblæreoperasjon.

Hjemmehjelp

Du vil fortsette å gro i flere uker etter kolecystektomi. I løpet av den første uken du er hjemme, ikke anstrenge deg eller bli trøtt. Hvil ofte slik at du ikke press deg selv. Gå i trapper langsomt og stoppe for å hvile noen få trinn. Ikke løft noe som veier mer enn 10 pounds, da dette kan legge for mye press på såret. Du bør unngå bad i løpet av den første uken og ta dusj i stedet. Med mindre legen din har bedt deg om noe annet, vaske såret med såpe og vann. Du trenger kanskje ikke en dressing med mindre klærne irriterer snitt. NYU Medical Center anbefaler at du følger en lav-fett diett i 6 uker etter galleblæreoperasjon. Etter den tid, gradvis legge fett i dietten din. Gå tilbake til dine vanlige aktiviteter og å spise et sunt kosthold så snart som mulig for å gro raskere.

medisinsk Intervention

Legen din vil planlegge en oppfølging besøk for å sjekke på postoperativ fremgang. Hvis du har noen av følgende symptomer, bør du kontakte legen din med en gang, så det kan være et tegn på å utvikle infeksjon: feber over 101 grader, noe som øker rødhet rundt såret, hevelse i snitt, øker i avtapping fra innsnitt eller endring i utseendet av fluidet.