Reversering Roux En Y Gastric Bypass Surgery

August 10

Roux no Y Identifikasjon

Roux-en-y gastrisk bypass operasjon har fått navnet sitt fra formen dannet av operasjonen, en Y form. Med denne type kirurgi, blir mesteparten av magen koblet fra spiserøret, slik at bare en liten pose bak for å holde mat. Dette fører til at pasienten føler seg full etter å spise små mengder mat. Den annen del av operasjonen innebærer å koble denne lille magen posen til tolvfingertarmen, som er den midterste del av tynntarmen. Ved å omgå den første delen av tynntarmen, den kirurgiske begrenser hvor mye mat kan bli absorbert av tarmen, noe som ytterligere senker kalori absorpsjon.

Roux-en-y Reversal

Fordi alle av magesekken og tarmen er igjen i kroppen etter Roux-en-y gastrisk bypass operasjon, snu driften i hovedsak innebærer å gjenoppta kontakten magen og tynntarmen. Dette betyr at den lille magen posen må kobles fra tolvfingertarmen og koblet til resten av magen. Den viktigste del av magesekken (som hadde blitt koblet fra spiserøret) har fortsatt sin forbindelse til begynnelsen av tynntarmen. For å gjøre dette, skjærer kirurgen den lille magen posen vekk fra tolvfingertarmen, slik at så mye vev intakt som mulig, og deretter enten sting eller stifter den tilbake på plass med resten av magen. Hullet i tolvfingertarmen (hvor posen var blitt festet) også må sutureres lukket for å hindre fordøyelsesenzymer fra å lekke gjennom magen.

Årsaker til tilbakeslag og mulige komplikasjoner

Det er mange grunner til at Roux-en-y kirurgi kan trenge å bli reversert. Pasienten kunne nå sine vekt-tap mål og ikke lenger trenger endret fordøyelseskanalen. I tilfelle av en kvinnelig pasient, kan hun ønsker å bli gravide, og, som et resultat, må for å løfte kost- og ernærings grenser som slike operasjoner gir. Noen ganger gastric bypass operasjon kan la en pasient underernært. Til slutt, i noen tilfeller den opprinnelige Roux-en-y kirurgi ikke er vellykket og resulterer i indre blødninger, i hvilket tilfelle operasjonen må bli reversert for å forebygge ytterligere skade. Indre blødning er en risiko med reversering prosedyre også, i tillegg til bakteriell infeksjon i operasjonsstedet og skade på vev i fordøyelsessystemet.