Hvordan å behandle solbrenthet fra en tanning bed

August 1

Solarium avgir konsentrert UV-stråler, som er sterkere enn utendørs solstråler. Imidlertid kan solbrenthet fra solarium ikke være klart før timer senere da rødhet begynner å vises. Du bør la en tanning bed umiddelbart dersom du oppdager røde områder vises på huden din. Hvis du bli solbrent av å bruke en tanning bed, er det flere behandlingstilbud tilgjengelig for å hjelpe deg å føle deg bedre. Dette alternativet vil redusere smerte og redusere rødhet.

Bruksanvisning

1 Påfør kule komprimerer til solbrente området så snart som mulig. Bruk kalde omslag eller en pose frosne grønnsaker innpakket i et håndkle. La komprimere på i 20 minutter om gangen. Gjør dette tre ganger om dagen for å redusere smerte.

2 Ta over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen, for smerte. Ta medisiner inntil smerte og sårhet avta. Følg instruksjonene som følger med medisinen.

3 Påfør aktuell hydro-kortison kremer for å solbrent områder for å hjelpe lindre og kjøle ned huden. Gni lotion på forsiktig. Fullstendig dekke solbrent området. Du kan finne hydro-kortison kremer på ditt lokale apotek.

4 Påfør fuktighetskrem til solbrent områder for å gjenopprette fuktighet til tørr hud. Unngå fuktighetskremer med tunge parfymerte dufter som de irritere allerede skadet hud.

5 Bruk løse klær for å unngå å irritere solbrent områder. Bruk sandaler i stedet for sko hvis føttene er solbrent.

Hint

  • Spør på apoteket om over-the-counter medisiner og aktuelle solbrenthet kremer. Han kan være i stand til å gi forslag til hvilke elementer som er best for solbrenthet lettelse.
  • Hold ut av tanning bed og unngå soleksponering inntil solbrenthet har grodd.
  • Bruk solkrem hvis du må være i solen, selv på overskyete dager. UV-stråler kan trenge gjennom skyer. Påfør solkrem rikelig på huden din 30 minutter før soleksponering og dekke solbrent områder med klær.
  • Sjekk med legen din hvis du føler deg svak eller svimmel som sol forgiftning kan skje med en alvorlig solbrenthet. Søn forgiftning er en alvorlig medisinsk tilstand, og du kan trenge intravenøs medisiner og væske.
  • Drikk rikelig med væske. Det kan være dehydrert som følge av solbrenthet.
  • Håndtak blemmer eller flassende hud med rene hender for å unngå smitte. Ikke knus blemmer som det fører til en risiko for infeksjon. Hvis en blemme pauser, bruke antibiotika krem.
  • Sørg for at din solstudio er i samsvar med statens sikkerhetstiltak vedrørende solarium.