Hva er årsakene til Supine Recumbent Nummenhet & amp; Prikking i armer, ben og amp; Limbs?

February 13
Hva er årsakene til Supine Recumbent Nummenhet & amp; Prikking i armer, ben og amp; Limbs?

Du kan oppleve nummenhet og prikking i beina hvis du lar din hånd eller fot i en enkelt stilling i lang tid. Ofte referert til som en lem "sovner", nummenhet og prikking som oppstår på grunn av ingen åpenbar stimulus kalles parestesier. Parasthesias forekommer oftere blant de som lider av diabetes, hypotyreose, alkoholisme og underernæring.

Skade

Den vanligste årsaken til nummenhet mens tilbakelent eller liggende - å holde en lem i samme stilling for en lengre periode - utgjør ingen fare. Men en skade på en bestemt nerve kan også forårsake nummenhet og prikking i huden. Hvis prikking skjer i det samme området av din lem eller oppstår bare når holde lem i en bestemt stilling, kan skade være årsaken. En herniated disk som setter press på spesifikke spinalnerver kan også forårsake tilstanden.

Underliggende medisinske tilstander

I noen mennesker, redusert blodtilførsel til en lem kan forårsake nummenhet. Dette er noe som kan oppstå på grunn av kolesterol buildup i noen arteriene, eller åreforkalkning. Unormale nivåer av kalsium eller kalium eller natrium i kroppen eller en vitamin B12-mangel kan også føre til nummenhet. Andre forhold som har blitt funnet å forårsake denne tilstanden omfatter slag, carpal tunnel syndrom, kramper, multippel sklerose, migrene og forbigående iskemisk anfall.

Andre årsaker

Andre forhold som kan føre perifere nevropatier fører til nummenhet og kribling inkluderer narkotikamisbruk; alkoholholdig nevropati forbundet med overdreven og langvarig drikking; uremia grunnet nyresvikt; Colorado tick feber; Friedreichs ataksi; kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati; og dikt - Polyneuropati, organomegali, endocrinopathy, monoklonal gammopati og Hudforandringer - syndrom. Frostbite og chilblains kan også føre til denne tilstanden, men kan behandles ved å utsette det berørte området til et varmere miljø.

betraktninger

For å fullt ut forstå de underliggende årsakene til nummenhet og prikking fornemmelser i kroppen din, må du sjekke inn med en lege. Sørg for at du er forberedt på å svare på en rekke spørsmål om nettopp hvor følelsen oppstår, enten det dukket plutselig eller gradvis forverret seg over tid, og hvis den kriblende våkner du opp om natten. Du må kanskje gjøre endringer i livsstil hvis noen av din oppførsel utløse nummenhet i armer og ben.