Normal Krakk Color hos spedbarn

August 22
Normal Krakk Color hos spedbarn

Babyens bleie kan være et vindu inn i hennes helse, men en baby avføring kan vises i en rekke farger og teksturer. Selv når den vises i en farge du ikke er vant til å se, er det ikke nødvendigvis en grunn til panikk. Noen få farger, men kan indikere potensielt alvorlige sykdommer, og i så fall du trenger å konsultere en barnelege.

Identifikasjon

Babyens krakk generelt bør variere i farge fra sennep gul til mørk brun, ifølge Merck. Fargen kan imidlertid variere fra spedbarn til spedbarn og avhenger av deres kosthold, så krakk utenfor omfanget av denne fargespekteret indikerer ikke nødvendigvis et helseproblem. Hvis du ammer barnet ditt, for eksempel, kan hans krakk lysere, nærmere en påskelilje gul, i henhold til Barnas Liver Disease Foundation, CLDF.

Tidsramme

Babyens krakk vil endre seg i farge i løpet av sine første uker og måneder med utvikling, ifølge Mayo Clinic konsulent Jay Hoecker. De første dagene etter at hun er født, vil hennes krakk har en grønn-svart fargetone og være tykk. Dette avføring er mekonium, en blanding av fostervann, slim og annet biologisk materiale fra barnets utvikling, ifølge det amerikanske National Institutes of Health MedlinePlus. Som du begynner å mate babyen, vil hennes krakk lette til en grønn-brun fargetone og til slutt inn i gul-til-brun rekkevidde. Når du begynner å mate babyen fast føde, bør hennes krakk mørkere ut i lys til mørk brun farge som du er vant til å se med avføring.

varianter

Sporadiske forskjellige farger i babyens avføring er normal, spesielt når du flytter ham til fast føde, ifølge Hoecker. For eksempel kan rødbeter flekker avføringen rød, eller blåbær kan gi den blå striper. Babyen kan selv ha en oransje avføring. Medisiner kan også endre babyens avføring farge. Generelt er en eller to avføring utenfor det normale fargeområdet ikke er en årsak til bekymring, i henhold til CLDF.

Advarsel

Visse farger av avføring indikerer potensielt alvorlige helseproblemer, i så fall bør du besøke en lege. Hoecker anbefaler søker medisinsk hjelp når du legger merke til rød og blodig avføring, hvit avføring, grå avføring eller svart avføring hvis det skjer mer enn noen få dager etter fødselen. Blek gul til lys grå avføring, for eksempel, kan tyde på leversykdom, i henhold til CLDF. Hoecker foreslår alltid sjekke med legen din hver gang du er i tvil om en skikkelig farge.

betraktninger

Foruten avføringen farge, du også bør overvåke konsistensen av babyens avføring, ifølge Hoecker. De fleste krakk vil variere fra fast til myk og rennende, ifølge Merck. Veldig vannaktig avføring er et tegn på spedbarn har diaré, og små, steinlignende avføring kan tyde på forstoppelse. I tillegg kan fargen på babyens urin være en indikator på helse. Merck rapporterer at urinen bør variere fra nesten klar til mørk gul, men stadig dyp gul, flekker urin kan være et tegn på helseproblemer som gulsott.