Symptomer på nevropatier

January 26

Symptomer på nevropatier


Nevropati refererer seg til en samling av tilstander som er forårsaket av nerveskade. Det finnes fire typer nevropatier, hver avhengig av hvilke nerver er rammet og hvor de berørte nervene er i kroppen. Nevropati kan påvirke en type nerve - motor, sensoriske eller autonom - eller kan innebære en kombinasjon av nerver. Pasienter med nevropati kan vises asymptomatisk med symptomer som opptrer og forverring gradvis eller kan oppleve en plutselig innsettende symptomer. Nevropatiske symptomer generelt forverres om natten.

Perifer nevropati Symptomene

Perifer nevropati, den vanligste formen for nevropati, påvirker de lange nerver i ben, føtter, armer og hender. Symptomer inkluderer muskelsvakhet, nummenhet, redusert følelse å smerter eller temperatur (spesielt i føtter og tær), prikking og fotproblemer (sår, infeksjoner, misdannelser, bein / leddsmerter). Smerter forbundet med perifer nevropati varierer og kan beskrives som en brennende følelse, en følelse av hansker eller strømper, en "jabbing" smerter som kan forverres om natten, en smerte mens du går og / eller en ekstrem følsomhet for berøring.

Autonom nevropati Symptomene

Autonom nevropati påvirker nervene i det autonome nervesystemet, som styrer funksjonene til hjerte, lunger, mage, tarm, blære, reproduktive organer og øyne. Pasienter som lider av autonom nevropati kan oppleve økt hvilepuls, blæreproblemer (inkontinens eller hyppige urinveisinfeksjoner), forstoppelse, kvalme, diaré, oppkast, økt / redusert svetting, manglende evne til å regulere kroppstemperaturen, tap av matlyst, problemer med å spise / svelge ortostatisk hypotensjon, erektil dysfunksjon hos menn og vaginal tørrhet i kvinner.

Radiculoplexus nevropati Symptomene

Radiculoplexus nevropati, vanlig i eldre voksne og pasienter med type 2 diabetes, påvirker nervene nær hofter eller skuldre. Også kalt diabetiker amyotrophy, femoral nevropati eller proksimale nevropati, påvirker denne tilstanden bena oftest, men kan påvirke armer og mage. Symptomene kan være tilstede på bare én side av kroppen og er vekttap, problemer med å stå opp fra sittende, sterke smerter i hofte / lår / setemuskelen, svakhet / atrofi i lårmusklene og abdominal hevelse.

mononevropati Symptomer

Mononevropati oppstår når det er skade på bare en nerve i den arm, ben eller ansikt, og kan også bli kalt fokal nevropati. Det er mest vanlig hos eldre voksne, og kan oppstå når en nerve er komprimert, slik som i carpal tunnel syndrom. Den kommer ofte plutselig, og selv om det ikke medfører langsiktige problemer, kan det være alvorlig smertefullt. Symptomer på mononevropati er smerter i leggen / fot / lår / bryst / mage, dobbel eller tåkesyn, smerter bak det ene øyet, Bells parese og nummenhet eller svakhet i fingrene eller hånden (carpal tunnel syndrom).