Tegn og symptomer på stress på kroppen

May 27

The American Institute of Stress sier på sin hjemmeside at definisjonen av spenning knyttet til mennesker dateres tilbake til 1930-tallet, da forskeren Hans Selye klassifisert det som et "non-spesifikk reaksjon i kroppen til eventuelle behov for endring." Stress er ofte knyttet til en rekke følelsesmessige trusler som forårsaker kroppen til å reagere med en fight-or-flight reaksjon som potensielt kan skade enkeltpersoner.

behavioral Symptomer

Under stress, kan folk finne usunne måter å takle sine problemer. Atferdsendringer inkluderer snu til narkotika eller alkohol, blir argumentative, spise mye mer eller mye mindre enn normalt, og røyke mer enn vanlig. I tillegg omfatter atferdsmessige symptomer relatert til stress uttak i løpet av sosiale situasjoner, overdreven gråt og å ha en manglende evne til å gjøre seg opp en mening.

fysiske symptomer

Over tid, stress kan ta en toll på menneskekroppen. Kroppen er bare ment å takle stress i små doser. Over lang tid, stress kan ha negativ innvirkning på ens fysiske velvære. Symptomer på stress på kroppen inkluderer migrene, ryggsmerter, hjertebank, høyt blodtrykk, lavere kapasitet til å bekjempe sykdommer og problemer med å sove, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Andre fysiske symptomer som kan oppstå fra stress inkluderer en reduksjon i appetitt, rykninger, kramper og spasmer, og problemer med blodsirkulasjonen. For menn, kan tegn på stress inkluderer tap av hår og for tidlig utløsning eller impotens. Hos kvinner, kan stresset føre til uregelmessig menstruasjon og infertilitet.

emosjonelle symptomer

Stress kan også føre til en endring i en persons emosjonelle tilstand. Symptomer på stress på ens følelser kan omfatte angst, uro, bekymring, ulykkelighet, håpløshet, usikkerhet, bitterhet, mangel på konsentrasjon og glemsel. Andre emosjonelle symptomer på stress kan inkludere å bli alvorlig og ikke har en sans for humor, mister interessen for de fleste aktiviteter og følelse av kontroll.

Managing Stress

Ta kontakt med legen din dersom du har symptomer på stress. Symptomene kan også være en indikasjon på koronarsykdom. Måter å håndtere stress inkluderer trening og metoder for avslapning, inkludert yoga og meditasjon.