Hva er CVS testing?

November 1

Hva er CVS testing?


CVS testing, eller chorionic villus sampling, er en prenatal test utført på en gravid kvinne 10 til 13 uker etter at hennes siste menstruasjonssyklus. CVS testing brukes til å avgjøre om et foster har en fødsel feil forårsaket av en medfødt lidelse eller kromosomfeil. Par som kan stå i fare for å velte mulige defekter til sine barn bør snakke med sine helsepersonell for å finne ut om CVS testing er hensiktsmessig.

typer

CVS testing er utført i to forskjellige metoder. Den vanligste typen av CVS testing kalles transcervikal CVS testing. Under denne prosedyren, en medisinsk faglig setter inn en tynn kateter inn i morkaken gjennom livmorhalsåpningen og deretter samler chorionic Haug celler fra morkaken. Dette gjøres ved hjelp av en ultralyd, som leder personen som utfører testen. Den andre typen CVS testing er transabdominal, som krever en nål å pierce gravid mors mage til henne morkaken. Nålen brukes til å tegne og fjerne chorionic Haug celler fra morkaken.

fordeler

CVS testing er gunstig i å identifisere kromosomavvik eller genetiske lidelser tidlig i en graviditet. Gjør du det kan et par til å ta avgjørelser om hvordan du best kan ta vare på fosteret eller om å bære sine fetus til full sikt. Den forhåndskunnskap kan hjelpe foreldre bedre forberede seg for foreldre et barn med en lidelse eller spesielle behov, herunder medisinsk behandling, livsstilsendringer og økonomiske spørsmål.

Advarsel

Den amerikanske Graviditet Association rapporterer at 1 prosent av mødre som gjennomgår CVS testing abortere deres foster. Selv om dette er en statistisk liten prosentandel, er CVS testing ikke uten mulige bivirkninger. Transabdominal CVS testing bør ikke utføres på kvinner som har blødde vaginalt under svangerskapet, er gravid med flere babyer eller som har en infeksjon. Transcervikal CVS testing bør ikke utføres på kvinner som har problemer med sin livmor, inkludert fibroider eller et skråstilt livmor.

betraktninger

Takket være en liten risiko for spontanabort forbundet med CVS testing, er det ikke anbefalt for alle gravide. De som skal vurdere det inkluderer kvinner som fikk tidlig prenatal ultralyd eller blodprøver som viste en forhøyet risiko for en lidelse; mødre som er over 35 år gammel og har større risiko for å bære et barn med kromosomavvik; kvinner som tidligere har født et barn med en fødsel defekt; og de foreldre som har en familiehistorie med genetiske lidelser.

Betydning

En CVS test brukes til å oppdage kromosom problemer, for eksempel Downs syndrom, samt arvet forhold, for eksempel cystisk fibrose. De som ønsker å bestemme farskap av et foster kan velge å gjennomgå CVS testing, noe som er 99 prosent nøyaktig rapportering farskap, ifølge den amerikanske Graviditet Association. DNA oppsamlet fra cellene som tas fra placenta under en CVS test kan bli sammenlignet med DNA av den mulige far.