Hvordan behandle sprukne hender med Havregryn

December 4

Har hendene bli tørr og sprukken i de lange vintermånedene? Kaldt vær er tøff på huden, spesielt de områdene som tilbringer mye av sin tid utsatt for elementene. Du kan bli fristet til å besøke et spa eller kjøpe dyre kremer til å helbrede håndflatene, men et effektivt alternativ kan bli funnet midt i kjøkkenet. Avslappende havregryn behandlinger kan mildne og reparasjon peeling, såre hender og gjør at mørketida litt mer utholdelig.

Bruksanvisning

1 Hell havregryn inn i food prosessor utstyrt med hakking blad. Puls havren til de er malt til et fint pulver. Overfør havregryn til en bolle eller bassenget stort nok til å holde ca 6 kopper væske.

2 Skrubb hendene for omtrent et minutt med havregryn pulver, forsiktig sloughing av den tørreste hud.

3 Legg varmt vann til den havremel en teskje av gangen, under omrøring til en tykk pasta former. Påfør en moderat tynt lag med lim på hendene, betaler spesiell oppmerksomhet til de tørreste områdene. Det bør være left pastaen i bollen. Vent i omtrent 10 minutter, og skyll pastaen fra hendene med varmt vann. Ikke bruk såpe, som det vil tørke ut hendene dine ytterligere.

4 Hell ca 3 kopper varmt vann i bollen med de resterende lim. Bland til vannet vises silkeaktig og lim er oppløst. Du må kanskje legge opp til en ekstra kopp vann, avhengig av hvor mye lim igjen i bollen. Sug hendene i bollen i ca 20 minutter, eller til vannet er avkjølt.

5 Tørk hendene grundig. Påfør noen dråper mandelolje til hver håndflate, og massere oljen inn i dine hender. Legg litt mer hvis det er nødvendig, men vær forsiktig med å bruke mer enn et par dråper om gangen slik at oljen kan bli absorbert av huden din.

Hint

  • Hvis huden føles stram eller litt tørke følgende morgen, bruke mer mandelolje for å holde på fuktigheten.
  • Ettersom denne behandling bruker mandelolje, er det ikke hensiktsmessig for de med visse typer mutter allergier. Hvis du er allergisk mot mandler, bruke olivenolje i stedet.