Hvordan Co-Pay arbeid?

May 2

Helseforsikring er ofte betraktet som en grunnleggende nødvendighet, fordi alle er sannsynlig at du trenger medisinsk behandling på et eller annet tidspunkt. Kostnaden for helseforsikring, men kan være så høy at noen individer kan ha problemer med å betale for det. Den månedlige avgiften for en forsikring plan kalles "premium", men selv om du betaler premie kan du møte ekstra kostnader som kalles co-betalinger (co-betaler) når du bruker helsetjenester.

Co-Pay Basics

En co-pay er en flat pris tildelt visse helseutgifter i helse forsikringsavtale. Co-betaler tvinge de med helseforsikring for å dele byrden av å betale for utgifter med forsikringsselskapet. For eksempel kan en helseforsikring plan krever en $ 10 co-pay i reseptbelagte legemidler. Dette betyr at stadig gang du kjøper et reseptbelagt legemiddel, må du betale $ 10 ut av egen lomme, og forsikringsselskapet vil dekke resten av stoffet kostnad.

Fordeler og ulemper

Den største ulempen med co-betaler er at de øke kostnadene ved å motta visse typer medisinsk behandling. Hvis du bruker mange forskjellige reseptbelagte legemidler, co-betaler kan legge opp raskt. På den annen side, co-betaler kan redusere kostnadene for helseforsikring premiene. For eksempel kan du ha muligheten til å kjøpe en plan uten co-betaler på narkotika eller å kjøpe en som har dem; planer uten co-betaler en tendens til å være mer kostbart enn sammenlignbare planer som har co-betaler.

coinsurance

Coinsurance er en annen type ekstra helseforsikring kostnadene som ligner på en copayment. Mens en co-pay er en fast kostnad, er coinsurance basert på en prosentandel av kostnadene for omsorg mottatt. En helseforsikring plan kan, for eksempel, krever 10 prosent coinsurance på kirurgi. I dette tilfellet, ville du må betale 10 prosent av kostnadene ved kirurgiske operasjoner ut av egen lomme, og helse forsikringsselskapet ville dekke den andre 90 prosent. Coinsurance kan være kostbart, ettersom til og med en liten prosentandel av en kostbar medisinsk operasjon kan beløpe seg til flere tusen dollar.

betraktninger

Det er viktig å forstå alle kostnader forbundet med en helseforsikring plan utover premien før du signerer en kontrakt. Ifølge det amerikanske Bureau of Labor Statistics, kan enkelte helse planer krever at du møter din egenandel (en upfront pris som du må betale før forsikringsselskapet vil dekke kostnader) før co-betaler gjelder. For eksempel, hvis du har en $ 500 egenandel og en $ 20 co-pay for narkotika, må du bruke $ 500 på narkotika i løpet av året før co-pay spark i, noe som medførte at forsikringsselskapet vil betale for kostnadene for legemidler som overstiger $ 20 co-pay. Co-pays, egenandeler og coinsurance kan vesentlig øke kostnadene for omsorg. Å være klar over co-betaler kan hjelpe deg å ta bedre beslutninger om hvordan du bruker omsorg, og hvordan du skal betale for det. For eksempel kan en helseplan har lavere co-betaler for generiske legemidler enn merkenavn rusmidler, så bruker generiske legemidler kan spare deg for penger.