Hvordan redusere en kneskade

May 3

Kneskader kan være smertefulle og langvarige skader som begrenser din evne til å gå, flytte og fullføre andre dagligdagse aktiviteter. Holde kneskade blir verre kan bidra til å redusere mengden av tid brukt på pleie kneet og hjelpe det leges raskere. Riktig å ta vare på et kne krever litt oppmerksomhet og innsats, men behandlinger for å redusere og kontrollere kneskade vil hjelpe deg å gjenopprette raskere.

Bruksanvisning

1 Pakk kneet i en komprimering wrap. Komprimering bidrar til å redusere opphoping av væske i det skadde området i kneet, og vil også hjelpe deg å holde kneet stabilisert. Bruk en komprimering wrap som er pustende og lett. Bruk krykker eller et kne spenne for mer alvorlige kneskader, for eksempel en revet ACL eller en skadet menisk. Snakk med legen din om alvorlighetsgraden av skaden.

2 Bruk krykker eller et kne spenne for mer alvorlige kneskader, for eksempel en revet ACL eller en skadet menisk. Snakk med legen din om alvorlighetsgraden av skaden.

3 Bruk is til kneet og holde det løftet. Ice vil bidra til å redusere betennelse og hjelpe deg å kontrollere smerten av en kneskade. La isen på i 20 minutter, deretter av i 20 minutter. Hev kneet ved å sitte i en lenestol eller propping det opp på puter for ytterligere å redusere hevelse.

4 Ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Anti-inflammatoriske medisiner vil bidra til å redusere hevelse av en kneskade.

5 Påfør en aktuell krem som inneholder cetylated fettsyrer til kneet. Aktuell kremer som celadrin, kan bidra til å redusere smerte av en kneskade.

Hint

  • Ikke plasser isen direkte på huden eller frostskader kan oppstå. Legg et badehåndkle mellom huden og en ispose.
  • Diskuter noen kneskade med legen din for å finne det beste løpet av behandling for skaden din.