Om stumpet Toes

September 18

Stumpet tær har vært gjenstand for vitser av film komikere, men i virkeligheten er de ikke noe å le av. Bare stubbing en tå på selv en liten gjenstand kan forårsake skade alvorlig nok til å sende noen til legevakten. Tærne er skjøre og kan lett bli skadet og stumpet tær bør ikke ignoreres.

Egenskaper

Det er tegn å se etter som vil fortelle deg om din stumpet tå kommer til å føre til mer problemer enn et anfall av smerte. Hvis tåen blir blå / svart og fargen ikke begynner å slite i noen dager, har du sannsynligvis en mer alvorlig skade. Undersøk spiker nøye, og hvis det er delt, kuttes så mye som mulig. Hevelse vil nesten helt sikkert oppstå. Det hovne området er veldig øm å ta på det er en god indikasjon på alvorlige skader.

effekter

En stumpet tå kan ha varig effekt som du kanskje ikke føler inntil for få år har gått, for eksempel leddgikt, en brukket tå, en revet sene eller en forstuing. Hvis du bryter en spiker når du stubb din tå, vil det ikke bare føre til uutholdelig smerte, men det kan bli tvunget inn i huden som om det var en kniv punkt og forårsake en god del av blødning. En spiker kan faktisk dø, noe som betyr at den skadede vil falle av, men en ny vil aldri vokse ut igjen forlater tå utsatt for kutt og enda alvorlige infeksjoner.

Forebygging / løsning

Hold tåneglene trimmet for å hindre dem fra å bli skadet. Bruk sko eller lukket tå tøfler rundt i huset. Bruk natt lys i alle rom. Ikke les og gå samtidig. Hold øynene på hvor du går. Hold ting opp fra gulvet. Ikke vent til i morgen for å sette dem bort. Når du flytter tunge gjenstander, slitasje harde sko, ikke joggesko.

Potensielle

Stubbing tåen har potensial til å forårsake skade på det punktet hvor du vil gå glipp av arbeid og har permanent skade. Potensialet for å stubb din tå er overalt. Det kan skje i hjemmet, på jobb eller ta en tur i parken. Det tar ikke et stort objekt til å forårsake skade. Selv den minste gjenstand har potensial til å forårsake alvorlig skade.

Advarsel

Du bør ta tiltak umiddelbart for å ikke bare lindre smerten, men hindre ytterligere skade. For å hindre ytterligere skade på tå, kan du prøve å holde det rett og prøve å gå på mer av din leges. Bruk ekstra brede, myke sko. Hvis du har et gammelt par som du kan kutte ut området over skadde tå, alle bedre. Bruk is, ikke varme, så snart som mulig. Motstå fristelsen til å sette på noe bandasje. Du kan gjøre mer skade enn godt. Hold deg foten hevet så mye som mulig. Og gå og få en x-ray. Det er bedre å vite noe er galt enn å ha problemer noen år nedover veien.