Hva å gjøre under et astmaanfall mens gravid?

September 27

Hva å gjøre under et astmaanfall mens gravid?


Astma er en av de mest vanlige forhold i USA og andre utviklede land. I mange tilfeller, astma faktisk kan gjøres verre under graviditet på grunn av de mange forandringer som finner sted i kroppen. Bekjempelse av astmaanfall er viktig for helsen til det ufødte barnet som er avhengig av sin mor for oksygen.

symptomer

De med mild eller kontrollert astma kan ikke oppleve noen symptomer i løpet av svangerskapet. Hvis du gjør det, symptomene vanligvis vil være den mest forverret i løpet av første trimester, når de største mengder av hormoner blir sluppet ut i kroppen. Symptomer kan være hoste, piping i brystet eller pustevansker. For de med ukontrollert astma, er det viktig å arbeide med en lege for å få angrepene under kontroll, så belastningen fra alvorlige angrep kan påvirke en utvikling baby.

Bivirkninger

Så fristende som det er å slutte å ta astma medisiner mens de er gravide, dette bør bare gjøres med en lege godkjennelse. De negative effektene av belastningen på det ufødte barnet er mye større enn risikoen fra de fleste astma medisiner. Disse risikoene inkluderer lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, lengre sykehusopphold etter fødselen, og i sjeldne tilfeller død på grunn av en utilstrekkelig oksygentilførsel.

behandlinger

Mange medisiner som er tilgjengelige er enten klasse A eller B blant graviditet sikkerhetsvurderinger. Klasse A medisiner er de som har blitt testet og vist seg å være trygt for fosteret. Klasse B er de som oppleves trygt, men har ikke blitt tilstrekkelig testet på gravide kvinner. Vennligst diskutere aktuelle medisiner med en lege for å sikre optimal kontroll over din astma, så vel som den største sikkerhet for barnet ditt.

Forebygging

Det er mange strategier som kan iverksettes for å sikre en jevn og angrep fritt svangerskap. Først eliminere eventuelle irritanter fra hjem og arbeid. For det andre, spise et sunt kosthold, så det er mange bearbeidet mat som kan utløse et angrep. Hvis du har mild astma, hamstre på naturpreparater som eucalyptus eterisk olje for dampbad. Til slutt, hvis medisinen er nødvendig, være konsekvent med doser og de gangene du tar dem for å sikre størst effektivitet.