Mangel på kalium i mennesker

March 9

Mens de fleste tenker på kalium som et mineral, er det også en elektrolytt, en vesentlig legeme salt som utfører elektrisk strøm i kroppen. Rundt 98 prosent av kroppens kalium er funnet inne i veggene i cellene, der det regulerer vann og syre-base balansen (pH). Kalium er viktig for cellulær integritet, væskebalanse og nerve funksjon. Det er også involvert i metabolismen av proteiner og karbohydrater og energiproduksjon, og bidrar til å regulere hjerterytme. Kalium mangel, eller hypokalemi, er vanlig i USA.

Tegn på mangel

En mangel på kalium kan påvirke nesten alle deler av kroppen. Kardiovaskulære effekter inkluderer langsom hjerterytme og puls, hjertemuskelskader, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk. Lav kalium kan føre til hodepine, ryggsmerter, muskelkramper eller spasmer, kronisk tørste, svakhet, hovne kjertler, acne, tannråte, kalde hender og føtter, nervøse lidelser, prikking, rykninger øyelokkene eller munn, ødem og følsomhet for kulde. Fordøyelsessystemet kan bli påvirket med forstoppelse, kvalme, tap av appetitt og oppkast. En kaliummangel kan svekke immunforsvaret, forårsaker en person til å være mottakelig for infeksjoner, langsom helbredelse av kutt og blåmerker og allergiproblemer. Psykologisk, kan en kaliummangel føre til tap av mental årvåkenhet, dårlig hukommelse, forvirring, irritabilitet, søvnløshet, dårlig reflekser, forvirring, depresjon, kjedsomhet, apatisk følelser og humørsvingninger. En kaliummangel kan ha en skadelig effekt på energinivået i kroppen, forårsaker redusert mental og fysisk utholdenhet, adrenal utmattelse og trøtthet.

Hva er årsaken til Kaliummangel?

Kalium mangel er vanlig, særlig blant de eldre og mennesker som lider av kronisk sykdom. Flere legemidler er kjent for å utarme kalium nivåer, inkludert diuretika, kortikosteroider, kortison, aldosteron, penicillin, langvarig bruk av avføringsmidler eller aspirin og saltvann IV Diaré, diabetes og faste kan også føre til kalium tap. Den gjennomsnittlige person mister ca 3 g kalium daglig i urinen. Høye natrium nivåer i kroppen også utarme kalium fordi natrium og kalium er antagonister.

Relaterte Helsetilstand

Å ha lave nivåer av kalium dobler risikoen for hjerneslag. Lavt kalium kan også spille en viktig rolle i aterosklerose, hypertensjon og vannretensjon. Langsiktige lave nivåer av kalium kan føre til arrdannelse i hjertemuskelen, hypertrofi av nyrene, muskellammelse, skjøre bein, infertilitet og sterilitet.

kalium Kilder

De beste kildene til kalium er frisk frukt og grønnsaker, spesielt brønnkarse, bitter greener, bananer, poteter og saft av sitroner, appelsiner, gulrøtter, kål, løk og rødbeter. Hele korn, frø, nøtter, hvetekim, laks og sardiner er også gode kilder. Hvitløk og persille er to urter som er rike på kalium.

Advarsel

Hvis du mistenker at du kan ha en kaliummangel, bør du få det sjekket ut. Hvis venstre ukorrigert, kan en kaliummangel føre til alvorlige helseproblemer, og med døden i ekstreme tilfeller. Det er farlig å ta medisiner foreskrevet for andre mennesker, så aldri forsøke å rette en kaliummangel med en kalium stoff som er skrevet ut til noen andre.