Forskjellen mellom Krill Oil & lakseolje

July 3

Selv om krillolje og lakseolje er gode kilder til omega-3-fettsyrene EPA og DHA, betyr krillolje synes å ha andre gunstige ingredienser som antioksidanter og phospolipids.

Fordeler med Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som ikke er produsert av kroppen, og derfor trenger å bli levert av dietten. Helsemessige fordeler av omega-3 fettsyrer inkluderer redusere LDLs (det dårlige kolesterolet), øker HDL (det gode kolesterolet), redusere triglyseridnivåer, redusere blodsukkernivået, redusere symptomer på PMS og dysmenoré, økt fokus og konsentrasjon og redusere smerter og betennelser fra leddgikt og andre smerter og plager.

Kilder til Omega-3 fettsyrer

De beste kildene til omega-3-fettsyrene EPA og DHA, er fra fet fisk som makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks. Siden den gjennomsnittlige personen ikke spiser fisk på en daglig basis, mange bruker fiskeolje kosttilskudd. Krill olje, et relativt nytt supplement, er stadig i popularitet.

Hovedforskjellene mellom krill olje og lakseolje

Krillolje er forskjellig fra lakseolje på følgende måter: krillolje inneholder både omega-3 fettsyrene EPA og DHA, og inneholder også vitamin E, A og D; krillolje inneholder potente antioksidanter astaxanthin og canthaxanthin; krill olje er lettere absorbert, så du trenger ikke så mye, og du får ikke fishy ettersmak; krillolje har en lengre holdbarhet; og krillolje er dyrere.

Forskning

Hva lite forskning som er ute om krillolje har en tendens til å vise at det er bedre enn lakseolje, men ikke nok studier har blitt gjort for å gi et endelig svar som nå, ifølge National Center for Biotechnology Information. Begge synes å være gode kilder til DHA og EPA. Mens lakseolje inneholder den samme mengde av disse essensielle fettsyrene som krillolje, betyr krillolje ut til å ha andre nyttige ingredienser.

Krillolje bør unngås hvis du er allergisk mot reker eller skalldyr til mer forskning er gjort på sikkerheten.

Ansvarsfraskrivelse

Før du tar noen medisiner eller kosttilskudd din lege bør konsulteres.