Tegn og symptomer på øye problemer

December 24

Tegn og symptomer på øye problemer


Folk normalt ta synet for gitt. Det er bare når blikket begynner å vann, blir rød eller meget sår at øyet blir et fokus av interesse. Noen ganger, folk venter for lenge med å se sin visjon spesialist og det er vanskeligere å behandle problemet. Så snart du oppdager tegn og symptomer på øyeproblemer gjøre en avtale for å ha øynene sjekket.

rødhet

Når du er lei, kan øynene dine ser blodskutte eller rød. Dette normalt ikke er grunn til bekymring. Men røde øyne kan være et symptom på andre problemer enn mangel på søvn. En av de viktigste årsakene til denne fargen er "pink eye". Dette er en meget smittsom infeksjon av det ytre lag som strøk øyet. Det kan være forårsaket av kontakt med noen andre med tilstanden, allergier, eller bakterier eller virus. Enda en årsak til røde øyne i de senere årene har vært datamaskinen belastning.

Såre øyne

Øynene blir ofte sår på samme tid de blir røde. Den infeksjon eller betennelse i øyet kan også føre til en rekke ubehagelig, ømme eller smertefulle følelser, for eksempel en brennende følelse og smerter i øyet i sollys eller sterk innendørs belysning. Noen ganger er det også en klebrig utflod fra øynene, som er mest merkbar i morgen når du våkner. Det kan være vanskelig å åpne øynene.

Dobbeltsyn

Ser dobbelt kan være forårsaket av mange forskjellige øyeproblemer, som for eksempel hornhinnen uregelmessigheter, tørre øyne syndrom og grå stær. Det kan også være et tegn på at det er et helseproblem i en annen del av kroppen, slik som slag, hjernetumor, diabetes eller høyt blodtrykk. Dette er ikke et problem som bør ignoreres, siden det kan virkelig være en advarsel tegn på at noe mer alvorlig.

kløe

Noen ganger øynene kan klø på grunn av allergi eller utmattelse. Dette er ikke alvorlige, selv om det skal behandles. Imidlertid kan kløende øyne også være et tegn på en infeksjon, en allergisk reaksjon, diabetes eller en reaksjon på medisinering. Naturligvis er det første du bør gjøre er å gni øynene. Men hvis problemet ditt er en infeksjon, vil du ha bakterier på fingrene og kan spre det til andre mennesker. Hvis kløende øyne er fra allergi, gni dem bare vil øke histaminer og kløe.

Rennende øyne

Det er viktig å holde øynene fuktig. Men noen ganger øynene begynner å vanne for mye. Dette kan være et tegn på noe så enkelt som utmattelse eller kontaktlinse irritasjon. Det kan også være en advarsel om at det er et mer alvorlig problem, som for eksempel en blokkert tårekanal, tørt øye syndrom eller lupus.

Lege besøk

Hvis noen av disse problemene oppstår sjelden og for kort tid, bare la din visjon spesialist vet at din årlige synsundersøkelse. Men hvis disse problemene vare mer enn et par dager, og / eller er smertefulle, gjøre en avtale så snart som mulig. Hvis du mener at du har en infeksjon, fordi øyet er å snu rosa, har du en utladning og øynene dine er kløende, du likley trenger antibiotika for en øyeinfeksjon. Som med andre øye forhold, kan dette bli verre hvis du venter for lenge med å få det diagnostisert og behandlet.