Er Yoghurt Bad etter datoen på Container?

March 8Som yoghurt er et forgjengelig produkt, produsenter sette en "bruk av" dato på lokket av containere for å opplyse kunder om når det er best å bli fortært. Men denne datoen ikke at du skal kaste bort produktet når datoen er passert.

typer

Det finnes ulike typer av datoer på produkter. Den "selge-by" dato er den siste dagen i butikken kan vise produktet på sine hyller. "Best før" er en anbefalt dato for den beste smaken. "Bruk av" dato antyder til forbrukerne at de kan få den beste kvaliteten ut av produktet hvis de bruker det etter datoen angitt.

Misforståelse

"Bruk av" datoer er ikke sikkerhets datoer, derfor yoghurt ikke går dårlig umiddelbart etter datoen på beholderen er passert. Produktet bør fortsatt være trygt å spise, men kanskje ikke på sitt optimal kvalitet, så lenge den er lagret under 39 grader Fahrenheit, og i en egnet beholder.

Advarsel

Som en tommelfingerregel, er yoghurt vanligvis greit opp til en uke etter sin utløpsdato; men hvis det lukter, ser eller smaker rart, kast den umiddelbart. Yoghurt skal alltid oppbevares i kjøleskap i en lukket beholder.