Sunne alternativer for Snacks

July 6

Sunne alternativer for Snacks


Kreativitet er mulig når man kommer opp med sunne snacks alternativer. Centers for Disease Control and Prevention anbefaler å spise fra seks grunnleggende kategorier, gruppert på grunnlag av deres ernæringsmessige egenskaper: korn; frukter; grønnsaker; lettmelk produkter; magert kjøtt, fisk og fjærkre; og nøtter, frø og belgfrukter. Velg matvarer fra alle disse kategoriene for sunn snacks. Hvis du teller kalorier, sørg for å holde styr på hvor mange du spiser som du kombinerer forskjellige smaker.

korn

Hel hvete er nøkkelen i denne kategorien, så prøv å ha en hel hvete roll, en havremel muffins eller hele korn crackere. Du kan kombinere noen av disse med en liten mengde peanøttsmør, en sunn snack alternativ fra nøtter kategorien.

frukt

Frukt krever lite eller ingen forberedelse. Ha en banan, eple, frisk fersken, jordbær, mango eller melon. Du kan blande opp noen forskjellige frukter i en blender til å lage en rask smoothie og legge is eller et alternativ fra den sunne meieri kategori som fettfattig yoghurt.

grønnsaker

Rød, gul og grønn paprika lage en fargerik snack. Hakk opp noen paprika og ha dem hendig i kjøleskapet slik at du kan ta en rask matbit når du trenger en ekstra boost. Lag en rask salat med paprika ved å legge hakkede gulrøtter, erter og baby spinat, eller spise noen av disse ingrediensene på egen hånd.

Lettmelk produkter

CDC anser lav-fett eller fett-frie melkeprodukter for å være en prosent eller skummet. Se etter lettmelk og redusert fett ost eller yoghurt. Topp det fettfri yoghurt med noen sunne frukt valg som bær. Skjær osten i biter eller skiver og serverer den på egen hånd eller sammen med hele korn crackere. Legg revet agurk og fersk hvitløk til vanlig yoghurt for å lage tzatziki, en smakfull dip til grønnsaker eller pitabrød.

Magert kjøtt, fisk og fjærkre

Nøkkelen til denne kategorien er mager, så anbefaler CDC trimming bort synlig fett fra kjøtt og fjerne huden fra fjørfe. Broil, stek eller posjere kjøtt. Prøv å grille strimler av kylling for en enkel snacks mellom måltidene. For en rask og sunn vegetarisk alternativ, marinere biter av tofu.

Nøtter, frø og belgfrukter

Nøtter og frø er raske til å ta som en snack. Mandler, solsikkefrø, peanøtter, valnøtter og peanøttsmør er alle alternativer i denne kategorien. Hvis du foretrekker en varm matbit, koke en liten del av linser, bønner eller erter å øse med pita chips.