Hva er Cocoa flavanols?

December 21

Hva er Cocoa flavanols?


Flavanoler er en underklasse av flavonoider, som er phytonutrient, eller plante-avledet, forbindelser. Flavanoler er mest kjent for sine antioksidantegenskaper. De er naturlig forekommende i visse matvarer, og er spesielt rik på kakaobønner, som kommer fra cacao planter. Kakao flavanoler gi mange helse - og skjønnhet - fordeler.

Kilder til Cocoa flavanols

Kakao flavanoler finnes i produkter som inneholder kakao. Siden mørk sjokolade inneholder en høyere prosentandel av kakao enn melkesjokolade, er det en bedre kilde til kakao flavanoler. Søte godbiter som varm kakao, fudge og selv sjokolade frosting kan alle inneholder gunstige mengder kakao flavanoler. Mange eksperter si, men at forskjellige kakao prosesseringsmetoder kan i vesentlig grad redusere prosentandelen av flavanoler i kakao. Kosttilskudd og enkelte funksjonelle matvarer er tilgjengelig, noe som kan gi store mengder kakao flavanoler uten sukker.

Helsefordeler

Kakao flavanoler støtte god sirkulasjon, bidrar til å forebygge hjerte- og karsykdommer. Flavanoler holde blodårene fleksible slik at oksygen og næringsstoffer kan flyte jevnt, som også kan redusere blodtrykket. Kakao flavanoler også bidra til å opprettholde sunne hjernens funksjon ved å øke blodtilførselen til sentrale områder av hjernen, noe som forbedrer kognitive ferdigheter og øker generell årvåkenhet. Forskere tror også denne økte blodstrømmen kan ha viktige implikasjoner for læring og hukommelse.

Skjønnhet Fordeler

Inntak av kakao flavanoler kan ha skjønnhets fordeler også, hjelper huden fra innsiden og ut. Kakao flavanoler har blitt funnet å forbedre utseendet av huden ved å øke fuktighet, avtagende grovhet, og støtter hudens forsvar mot UV-skader. Noen studier viser en økning i hudens elastisitet, noe som kan redusere fremkomsten av aldring.

Er Cocoa flavanoler i sjokoladekake?

Ifølge en studie utført av forskere fra The Hershey Selskaps og Brunswick Laboratories i Norton, MA, publisert i Journal of Food Science, baking en sjokoladekake med natron (som er nødvendig for kake å stige) fører til en 50 til 95 prosent tap i kakao flavanoler. Natron bevirker at kaken pH-nivå til å stige, og en økning i antioksidantaktivitet, noe som resulterer i et tap av flavanoler under stekeprosessen. Delvis erstatte bakepulver for natron beholder flavanoler, som samtidig gir kaken å stige, viste studien.