Hvorfor Unngå Skylling Før en celleprøve?

March 20

En celleprøve er en metode som brukes for å teste celler i livmorhalsen for forekomst av livmorhalskreft. Disse viktige testene er utført som begynner i en alder av 21, eller når en kvinne blir seksuelt aktiv, og gjentas hver to til tre år for å finne unormale celler under et mikroskop.

Hvordan Skylling påvirke en celleprøve?

Praksisen med skylling innebærer å bruke en spesiell type vask eller vann markeds å kvitte skjeden lukt, blod eller bakterier. Douche produkter inneholder vanligvis noen blanding av de følgende: vann, eddik, natron eller jod, i henhold til womenshealth.gov. Mens kvinner tror at skylling er en sunn praksis, kan det motsatte være tilfelle: Spyling kan fjerne friske bakterier fra vagina, forårsaker økt risiko for gjær eller andre infeksjoner.

I tilfelle av celleprøver, kan skylling fjerne unormale celler på cervix nødvendig for å oppdage uregelmessigheter. Dette kan føre til en falsk negativ på en celleprøve som kunne ha forhindret tidlig påvisning av livmorhalskreft eller annen unormalt.

anbefalinger

Mens de fleste leger ikke anbefaler skylling når som helst for kvinner, bør en kvinne ikke douche i 24 til 48 timer før en celleprøve. Gjør du det kan maskere unormale celler.

I tillegg til å unngå å bruke en douche før en celleprøve, kan andre faktorer, som for eksempel seksuell aktivitet, badekar bad, menstruasjonsblødning, en gjær infeksjon, bruk av visse medisiner (for eksempel digitalis eller tetracyklin) eller vaginal krem ​​bruk påvirke en Pap smøre resultater. Avstå fra disse typer aktivitet i 24 til 48 timer før en celleprøve i tillegg.

Indikasjoner Flytte

Hvis du har brukt en douche 24 timer før en årlig avtale med legen din, kan det være lurt å planlegge avtalen eller planlegge en annen tid til å ha celleprøve. Informere din lege hvis du har brukt en douche i tidsrammen før testen, som legen bør være observant på mulige problemer eller avvik i en celleprøve.