Kriterier for PSG hos barn

July 12

Kriterier for PSG hos barn


Polysomnografi er en medisinsk test som registrerer menneskelige funksjoner som for eksempel hjernebølger, pust og bevegelsesmønstre og annen naturlig aktivitet som oppstår mens man sover. Denne ikke-invasiv, svært lav risiko testen brukes av helsepersonell til å diagnostisere søvnapné, narkolepsi og andre søvnforstyrrelser hos barn. Det er mange kriterier legen din vil bruke for å avgjøre hvorvidt en PSG er riktig for barnet ditt.

Snorking

Mens snorking på anledningen er ingenting å bekymre seg for, et barn som jevnlig snorker kan ha en tilstand som kalles obstruktiv søvnapné. The American Academy of Pediatrics anbefaler at barn som snorker får gjennomgå en PSG til å diagnostisere eller utelukke obstruktiv søvnapné eller annen søvnforstyrrelse.

tretthet på dagtid

Barn som er uvanlig trøtt i løpet av dagen eller har problemer med å fokusere på konkrete oppgaver ofte lider av utilstrekkelig eller urolig søvn. Enten underskuddet skyldes en manglende evne til å sovne eller forbli sovende eller nattestid aktivitet som søvngjengeri, kan en PSG være nyttig i å bestemme roten problemet.

atferdsproblemer

Barn vil trolig bli mer humørsyk, engstelig eller uregjerlig uten sunne søvnmønster. Et barn som viser disse symptomene kan muligens være lider av en søvnforstyrrelse. Snakk med legen din for å finne ut om barnet ditt er en god kandidat for en PSG studie slik at helsepersonell kan avgjøre hvorvidt en søvnforstyrrelse er å klandre.

puste~~POS=TRUNC Troubles

Barndommen respiratoriske plager kan være forårsaket av relativt små forkjølelse og allergi, eller være et symptom på en mer alvorlig tilstand. Hvis du oppdager at barnet ditt har pågående problemer med å puste i løpet av dagen, så vel som nattetid, kan hun være en god kandidat for en PSG studie for å finne ut om obstruktiv søvnapné eller annen søvnforstyrrelse er den underliggende årsaken.

Falling Asleep In Odd tider og steder

Barn som opplever regelmessige anfall av overdreven søvnighet, problemer med å holde seg våken og en tendens til å sovne på uvanlige steder og omstendigheter (for eksempel under middag på en restaurant) rådes til å gjennomgå en PSG test. Disse skiltene er karakteristisk for narkolepsi, en relativt uvanlig, men alvorlig søvnforstyrrelse hos barn. En PSG kan bidra til å fastslå om narkolepsi eller hvilken som helst annen søvnforstyrrelse er årsaken til disse symptomer.