Hvordan ta en puls i føttene

August 21

Hvordan ta en puls i føttene


Hjertet pumper blod gjennom kroppen, forårsaker arterier til kontrakt og utvide. I visse områder av kroppen din, slik som halsen og innsiden av håndleddet, arterier er nær hudens overflate, noe som gjør det enkelt å ta pulsen. Den dorsalis pedis arterie, som ligger i foten, er en annen arterie som du kan få en puls lesing. Tar pulsen på foten din vil fortelle deg hvor mange ganger hjertet slår i ett minutt. Det kan også indikere sirkulasjonsproblemer eller blokkerte arterier i underekstremitetene.

Bruksanvisning

1 Sitt på en stol eller på gulvet i en posisjon der du lett kan nå foten med hånden. Legg deg ned på en seng hvis noen andre tar pulsen i foten.

2 Finn dorsalis pedis arterie. Plasser pekefingeren og langfingeren på forsiden av foten mellom stortåen og andre tå. Skyv fingrene nedover mot beinet. Konsentrer på avføling av en puls i midten av foten område. Du kan være i stand til å se arterien dukker opp fra foten.

3 Ta pulsen din. Plasser pekefingeren og langfingeren på toppen av arterien og bruke et lett trykk. Telle beats i 30 sekunder. Multipliser antall slag på to for å få antall slag per minutt (BPM).

4 Kontroller at resultatene er innenfor normale nivåer. Husk at sykdom, skade, mosjon og følelser svinger hjertefrekvensen. En normal hvilepuls for nyfødte under 30 dager gamle serier 70-190 BPM, for spedbarn i alderen 0-11 det varierer 80-120 BPM, for barn i alderen 1 til 10 det varierer 70-130 BPM, og en normal hvile puls for barn over 10 år og voksne varierer 70-100 BPM.