Den Fordeler og ulemper av et endoskop

August 28

Endoskopi er en av de viktigste nyvinningene i innen medisin og kirurgi. Den tillater en lege å se gjennom de forskjellige deler av kroppen uten smerten av en større operasjon. Vanligvis satt inn i de naturlige åpninger i kroppen, som definert av National Institutes of Health, er et endoskop en lang fleksibel slange med et objektiv i den ene enden og et videokamera i den andre. Det er mange fordeler og ulemper ved bruk av et endoskop for medisinske prosedyrer.

Sikkerhet

Bortsett fra sin enkelhet, er endoskopi også lav risiko. Den eneste situasjonen en pasient ikke kan bli undersøkt ved bruk av et endoskop er når han sees å være uegnet for anestesi. Endoskopi lave sykelighet og dødelighet reflektere også sikkerheten av prosedyren, ifølge American Cancer Society.

slimhinne Følsomhet

Et endoskop er konstruert for å ha stor følsomhet for tarmslimhinnen - fuktig vev lining tarmen (og andre kroppshulrom). Slike følsomhet gjør det til et effektivt verktøy for prosjektering dype slimhinne grafikk - slik at legen å effektivt vurdere fordøyelsessystemet. Det er også gode på å skaffe prøver av dette vevet for videre laboratorietesting.

sykdom Dokumentasjon

Endoskopi kan også dokumentere sykdommer ved å generere videoer og fotografier. En "videoendoscope" eller en "fiberoptisk endoskop" har disse evnene.

små Samples

Siden størrelsen på linsen av et endoskop er meget liten for å passe inn i kroppens naturlige åpninger, blir prøven det kan generere også begrenset opp til 2 til 3 mm dype.

mulige komplikasjoner

Det kan oppstå noen komplikasjoner når endoskopisk prosedyre ikke er riktig administrert. Dårlig biopsi teknikk kan skade indre organer blir observert. I tillegg kan for mye press eller tvang i å flytte endoskopet føre til komplikasjoner som spenner fra perforering og vaskulære flenger til overdreven blødning i slimhinnene.

Ifølge American Society for Gastrointestinal Endoskopi, kan komplikasjoner også følge hvis endoskopet ikke er ordentlig rengjort mellom pasientene. I "Holde Endoskopi Trygg," ASGE bemerker at hver endoskop bør gjennomgå mekanisk og kjemisk rensing, skylling og tørking mellom bruker. Når skikkelig rengjort, "sjansen for at en alvorlig infeksjon kan overføres ved endoskopi er bare ca 1 i 1,8 millioner," ASGE sa.