Hva er aromatheraphy for allergi?

August 9

Hva er aromatheraphy for allergi?


Mens immunsystem kan gjøre opprør mot noen planter ved plager deg med allergi og høysnue symptomer, kan det dra nytte av essensielle oljer laget av andre medisinske planter, judiciously brukt gjennom kunsten av aromaterapi. Brukes med forsiktighet, kan aromaterapi ikke bare lindre symptomene på allergi og høysnue; Det kan også bidra til å styrke immunforsvaret til å hjelpe deg med å bekjempe allergi på lang sikt.

allergi

Når du har en allergisk reaksjon, blir immunforsvaret behandler noen hverdags stoff som en stor trussel. Immunceller som er ment å bekjempe inntrengerne rush til området for eksponering - som din nese, øyne, hals og hud - og tar med seg et rush av væske og betennelse som setter du nysing, tungpustethet, hoste, hevelse og skrape . Luftveisallergier kan også være ledsaget av eksem (en tørr, kløende utslett) og astma (betennelse og hevelse i luftveiene). Vanlige allergener inkluderer luftbåren pollen, støv og støvmidd, muggsporer, dyrehår og dander, insektbitt, kjemiske forbindelser og visse matvarer.

aromaterapi

Aromaterapi bruker eteriske oljer utvunnet fra medisinplanter. Oljen, inhaleres eller absorberes gjennom huden din, bærer med seg de helbredende egenskapene til anlegget. Eteriske oljer er mye kraftigere enn andre urte programmer som te eller tinkturer. Du kan inhalere dem - bare en dråpe eller to på et lommetørkle, i en bolle med varmt vann eller i badevannet. Du kan lage en kul komprimere med et par dråper fortynnet i vann. Du kan blande eteriske oljer med en transportør olje, for eksempel mandelolje eller grapeseed olje, og massere det inn i brystet, ryggen eller til og med sinus område.

Aromaterapi for Allergi

Det er et bredt utvalg av urter som aromatherapists anbefaler for allergisymptomer og for langsiktig immun bygningen. Noen vanlige de utgjør en gullstandarden ved behandling av allergi og høysnue gjennom aromaterapi. Disse inkluderer basilikum, blå reinfann, Roman eller tysk kamille, eukalyptus, lavendel, peppermynte og mange flere. Den nøyaktige blanding av essensielle oljer varierer, avhengig av den ønskede effekt. Eteriske oljer er dyre, men litt går en lang vei: mange aromaterapi oppskrifter ringe for 10 dråper hver olje i 1 oz. av transportør olje. Se på etiketten for å sørge for at du kjøper en naturlig eterisk olje og ikke en syntetisk kopi, som de syntetiske stoffer kan irritere en sensitiv immunsystem.

forholdsregler

Før du bruker noen essensielle oljen, utføre en totrinns hud patch test. På ren, tørr hud, plassere en dråpe av transportør olje du har tenkt å bruke på innsiden av albuen. La det avdekket og ikke vaske det av i 24 timer. Hvis huden din ikke reagerer, er transportøren oljen trygt å bruke. Neste, utføre samme prosedyre med hver eterisk olje du har tenkt å bruke. Hvis huden blir irritert, er du følsom for at olje. Vaske det av med såpe og vann, og ikke bruke den for aromaterapi; det vil bare irritere dine symptomer. Hvis huden din fortsatt er klar, kan du bruke den essensielle oljen. Ikke hopp over dette trinnet.

Finne en Professional

Eteriske oljer er svært kraftig, kostbart og lett å misbruk. Hvis du ikke ønsker å eksperimentere med essensielle oljer på egen hånd, kan du finne en profesjonell aromaterapeut som kan blande en balansert blanding for deg, basert på dine spesifikke symptomer og følsomhet. En aromaterapeut kan også være villig til å opplyse deg om doseringer og interaksjoner med konvensjonelle medisiner eller kosttilskudd du bruker. Bruk registeret nedenfor for å hjelpe deg å finne en aromaterapeut nær deg. Alltid fortelle fastlegen om noen ny helse diett du øver.