Hydration & Focus

January 16

Hydration & Focus


Det er allment kjent at riktig ernæring og et sunt og balansert kosthold er knyttet til mental yteevne og evne. Riktig fuktighet, men er også et kriterium for å maksimere mentale kapasitet. Nærmere bestemt er det en kobling mellom fuktighet og evnen til å fokusere og konsentrere. Studier viser at dehydrering både direkte og indirekte hemmer konsentrasjon.

Oversikt

Hydration er kritisk nødvendig for ulike fysiske og mentale oppgaver, inkludert evnen til å fokusere. Vann står for cirka 80 prosent av hjernen, og gjør det mulig nevrologiske sendinger. Det frisker også blod i hjernen og bidrar til å avlaste leder av giftstoffer. Hydration forbedrer hjernens funksjon og konsentrasjon ved å tilrettelegge hjernens aktivitet og ved å forbedre hjernens korttidshukommelse.

mild dehyration

Mild dehydrering fører til ulike symptomer og bivirkninger som svekker mental yteevne. Mild dehydrering fører til tretthet, hodepine, svimmelhet, forvirring og følelser av svimmelhet eller ubalanse. Alle disse symptomene og følelser redusere årvåkenhet og svekke en persons evne til å konsentrere seg om en mental oppgave. Faktisk kan mild dehydrering redusere fokus med så mye som 10 prosent, ifølge den britiske Utdanning og ressurser for å forbedre Barndom inkontinens, eller ERICC. Virkningene av dehydrering blir mer alvorlig som dehydrering øker.

Tørst

Tørste, som sult, er ubehagelig å oppleve. I tillegg til dehydrering direkte innvirkning på mental yteevne, kan tørst også indirekte påvirke fokus ved å distrahere den enkelte fra oppgaven. Parching tørste mer alvorlig konsekvenser fokus, men mild tørst kan i tillegg. Ifølge en studie av effekten av dehydrering i barneskolebarn rapportert av ERICC, vannforbruk hadde en umiddelbar varsling og revitalisering effekt i dehydrert studenter. Lærere observert forbedret ytelse og årvåkenhet i studentene etter studenter fortært to store glass med vann.

hydration behov

Bor hydrert er viktig for bevaring av energi, og for å opprettholde mentalt skarphet. Hydrering behov, imidlertid avhengig av kroppsstørrelse, og andre faktorer, slik som inntak og aktivitet. Eksperter anbefaler å drikke vann under og etter fysisk aktivitet for å opprettholde hydrering. I tillegg er det viktig å drikke vann med kaffe eller koffein for å motvirke de dehydrerende effekten av koffein, som er et diuretikum. God hydrering er også avhengig av en diett lav i natrium, som raner til seg og beholder vann i kroppen.