Hvordan se om en GMO er brukt

January 6

Hvordan se om en GMO er brukt


Du ønsker ikke å tjene genmodifisert mat til familien din, men å finne ut hvilke varer i handlekurven inneholder GMO er ofte vanskelig. GMO eller genmodifiserte organismer, er funnet i et flertall av de produkter som selges i de fleste dagligvarebutikker. Selv om et produkt inneholder noen organiske ingredienser, betyr ikke dette at det ikke inneholder GMO. Noen produkter i butikken har etiketter som varsler deg om fravær av GMO. For andre produkter, må du bruke en litt detektivarbeid for å finne ut om en matvare er naturlig eller modifisert.

Bruksanvisning

En titt på produktets emballasje for en etikett som sier "GMO-fri", "Non-GMO" eller "No GMO." Disse produktene inneholder ikke genmodifiserte organismer.

2 Undersøk klistremerker på råvarer. Hver klistremerke bærer en tallkode som identifiserer egenskapene til råvarer. For eksempel, en tallkode som starter med 8 indikerer at elementet var genmodifisert. Dersom koden starter med 4, er det konvensjonelle produkter som er blitt behandlet med plantevernmidler. For å unngå GMO, kjøpe økologiske produkter. Økologiske produkter koder starter med fem eller ni.

3 Kontroller pakke for en etikett som sier "Certified 100% økologisk." Disse produktene kan ikke inneholde GMO. Produkter med bare noen få organiske ingredienser kan inneholde GMO, men er trolig mindre sannsynlighet for å ha dem enn konvensjonelle produkter.

4 Les ernæring etiketten og se etter høy-fruktose mais sirup oppført som en ingrediens. Dette indikerer tilstedeværelse av GMO, siden det meste av kornet i USA er genmodifisert. En annen ingrediens for å se etter er soya, siden soya er også en kraftig modifisert avling.

5 Ring selskapet som gjorde produktet hvis du fortsatt er usikker på om det inneholder GMO. Hvis du spør, kan ansatte i selskapet være i stand til å fortelle deg om de er inkludert eller ikke.

Hint

  • Om lag 40 andre land har lover som sier at mat som inneholder GMO må merkes. USA har ingen slik lov.