Hva er Infeksiøs artritt?

May 25

Infeksiøs artritt, også kjent som septisk artritt, er en svært alvorlig tilstand som kan forårsake skade på leddene som er til tider uopprettelig. Tidlig og aggressiv behandling er vanligvis nødvendig for å avverge de langsiktige bivirkninger av denne tilstanden. Forårsaket av en infiltrasjon av bakterier, sopp eller virus i fluidet av en felles, kan denne tilstanden være svært smertefullt. Men behandlinger er tilgjengelige.

Hvem er mest utsatt?

De som allerede har leddgikt er i størst risiko for å utvikle infeksiøs artritt. Dette er fordi unormale ledd er mer sannsynlig å beholde fluidum, som har en større sannsynlighet for å bli smittet. Alle med en blodbanen infeksjon er også utsatt for å utvikle denne tilstanden. Alt som trengs er utviklingen av en skade på en felles for blodet å hope seg opp i området, potensielt innføre en infeksjon der.

typiske symptomer

Hos voksne kan symptomer på smittsomme leddgikt utvikle seg over span av et par timer eller enda noen dager. Den felles i seg selv vil bli varm og opphisset og være svært vanskelig å flytte så det stiver opp. Området vil bli såre og hovne. Andre symptomer inkluderer feber og frysninger. Hos spedbarn, kan denne tilstanden viser seg som en feber og blir vanligvis masete. De kan unngå å bevege leddet på grunn av smerter. Barn kan klage over smerter i området, og unngå å bevege leddet på alle kostnader.

Områder Vanligvis Berørt

Hvor som helst på kroppen din at du har en felles kan bli påvirket av smittsomme leddgikt. Men noen leddene er mer sannsynlig mål enn andre. For eksempel, skuldre, knær, hofter, albuer, håndledd og fingre er felles områder som utvikler denne tilstanden. Noen bakterier bosette seg i visse deler av kroppen. For eksempel kan gonokokkinfeksjoner bakterier påvirke flere ledd på en gang, mens borreliose kan bare påvirke knærne.

Diagnose

Hvis du mistenker at du har utviklet infeksiøs artritt, vil legen din vanligvis utføre en rekke tester for å diagnostisere den. Dette innebærer vanligvis å ta en prøve av fluid fra skjøten og undersøker den for tilstedeværelsen av bakterier, sopp eller virus. Blodprøver blir også tatt for å se om bakterier er til stede i blodet. Å vite hvilken type bakterier er viktig for de riktige antibiotika kan være foreskrevet.

Behandling

Umiddelbar behandling er viktig i arbeidet med infeksiøs artritt. Skjøten i seg selv kan bli alvorlig skadet meget hurtig, noe som betyr antibiotika skal bli innført så snart som mulig - selv før testene er fullført. De blir vanligvis administrert intravenøst ​​for å sikre at behandlingen er rettet spesielt mot skjøten som er berørt. Når testresultatene kommer tilbake, kan behandlingen selvfølgelig forandre seg avhengig av hvilken type (r) av bakterier er oppdaget i leddet. Ekstra væske og puss er fjernet fra skjøten for å holde hevelse ned og minimalisere leddskader. I alvorlige tilfeller blir et rør inn for å hjelpe den pus avløpet. Hvis en sopp er årsaken til infeksjon, en antifungal stoffet foreskrevet. Hvis et virus er årsaken, er smertestillende foreskrevet fordi det vanligvis klarner opp på egen hånd.