Fakta om Albuterol sulfat

September 28

Albuterol sulfat er en inhalert medisiner som vanligvis brukes i rask-lettelse inhalatorer og nebulizers. Personer med astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er ofte foreskrevet albuterolsulfat for å kontrollere sykdommen. Albuterol sulfat arbeider ved å åpne opp lungene og hjelpe deg å puste når du har et astmaanfall eller andre pustevansker.

Bruker

Albuterol sulfat brukes primært i rask lindring inhalatorer å behandle plutselige astmasymptomer og KOLS. Den kan også brukes til å hindre symptomer på utøvelse-indusert astma.

Funksjon

Albuterol sulfat (også kjent som salbutamol) er et korttidsvirkende beta2-agonist som arbeider for å slappe av bronkial glatt muskulatur, lindrer bronkospasme og redusere utslipp av inflammatoriske celle meklere.

Tidsramme

Albuterol sulfat begynner å jobbe innen et par minutters bruk og effekten kan vare i flere timer; Det bør ikke brukes oftere enn anbefalt av legen din.

Bivirkninger

Mulige bivirkninger av albuterolsulfat inkluderer en økt hjertefrekvens, søvnløshet, nervøsitet, og rastløshet. I sjeldne tilfeller kan folk oppleve hodepine som bivirkning av å ta albuterol sulfat.

HFA inhalers

Starten i 2009, generiske KFK inhalatorer som inneholder albuterolsulfat er ikke tilgjengelig i USA lenger. Alle Albuterol-baserte inhalatorer nå bruke hydrofluoralkan driv å levere medisin til lungene.

Advarsel

bør bare brukes rask lindring inhalatorer som inneholder albuterolsulfat som foreskrevet av legen din. Snakk med legen din hvis du bruker inhalator hver dag for å kontrollere sykdommen.