Slik leser Drug etiketter, varenavn

March 10

Lese en resept etiketten er en relativt enkel oppgave. Med hver linje av informasjon, kan du lære viktig informasjon om din resept, hvordan det skal bli tatt, og når det ble utstedt. Mesteparten av informasjonen er tydelig merket, noe som gjør verifisere opplysninger om din resept enklere. Når du forstår den generelle plassering for informasjon om en resept etiketten, kan du være sikker på at du har fått utstedt riktig resept og vet nøyaktig hvordan de skal ta den.

Bruksanvisning

1 Finn navn og adresse på apoteket på toppen av reseptbelagte stoffet etiketten. Butikken nummer (et nummer som identifiserer apotek) og telefonnummer vil også vises på toppen av resept etiketten.

2 Finn Rx tallet i øverste høyre hjørne på etiketten. Apoteket tildeler en unik Rx nummer for å identifisere din resept. Den forskrivende lege navn er vanligvis oppført på samme linje som Rx nummer.

3 Kontroller navnet på resept etiketten. Finn ditt navn rett under Rx nummeret.

4 Les instruksjonene for resepten. For eksempel kan en lege be deg om å «Ta én kapsel to ganger daglig til du er ferdig."

5 Kontroller at varenavn av reseptbelagte stoffet. På venstre side av resept etiketten, direkte under retninger for resept, finner du varenavnet reseptbelagte stoffet. Du vil også se fargen på p-piller, doseringsmengde (antall milligram, for eksempel), og utstedelsesdato.

Hint

  • Spør på apoteket for å forklare noen aspekter av resept etiketten som du ikke forstår.
  • Kontroller alltid at du har fått riktig resept før du tar noen medisiner.