Krakk-oppstramming dietter

September 21
Krakk-oppstramming dietter

Vassen eller overdreven avføring kan være et tegn på en tilstand som må være diagnostisert av en lege. Diaré og løs avføring kan være et symptom på irritabel tarm-syndrom, en matallergi eller matintoleranse. Det er visse matvarer du kan spise som vil hjelpe deg å få mer faste avføring. Bare gjennomføre endringer i kostholdet i regi av legen din, og ikke forsøke å selv-diagnostisere tilstanden.

Diaré

Krakk-oppstramming dietter

Firm-krakk dietter er utviklet for å behandle løs avføring eller diaré. Diaré er et symptom, og er ikke en medisinsk tilstand. Overdreven diaré kan føre til dehydrering og underernæring. Hvis du utvikler symptomer som tretthet, svakhet, svimmelhet, munntørrhet, ekstrem tørste eller tørr hud, National Digestive Diseases Information Clearinghouse anbefaler at du ringer legen din. Løs avføring kan være et resultat av å spise for mye fiber, fett eller krydret mat.

Foods å spise

Krakk-oppstramming dietter

Ifølge FamilyDoctor.org, bør du spise mat som er bindende i fordøyelsessystemet. Det er fire primære matvarer som anses bindende: eplemos, bananer, toast og ris. De er lite fiber, bidra til å størkne avføring og er lett på fordøyelsessystemet. Disse matvarer må forbrukes vanlig, uten noen ekstra smør, krydder eller dressing. Du kan også spise kokte gulrøtter, poteter, kjeks, skinn kylling og yoghurt.

Matvarer for å unngå

Krakk-oppstramming dietter

Noen matvarer kan irritere slimhinnen i tarmen, forårsaker avføring til å passere for raskt, noe som resulterer i løs avføring eller diaré. Når du forsøker å stramme avføringen, må du unngå matvarer som inneholder mye fett eller sterkt krydret mat, meieriprodukter, høy-fiber matvarer og fet mat. Du bør også unngå inntak av alkohol og koffein.

probiotika

Krakk-oppstramming dietter

Probiotika er først og fremst finnes i yoghurt, men du kan kjøpe dem over disk i tillegg form. Gode ​​bakterier som finnes naturlig i tarmen, probiotika bidra til å opprettholde riktig fordøyelse. Under sykdom eller hvis du har en fordøyelseskanal lidelse, kan mengden av gode bakterier blir utarmet. AskDrSears.com rapporterer at forskning sier at probiotika er effektive til å forkorte varigheten av diaré. Snakk med legen din før du tar noen supplement.

Forsiktighet

Krakk-oppstramming dietter

Øk væskeinntaket med klare, ikke-kullsyreholdige drikker. Overdreven løs avføring kan føre til dehydrering, forårsaker diaré å forverres. Drikk juice, sport drikke, urte-te, kylling buljong og vann for å holde kroppen hydrert.