Obsessive Compulsive & General angst behandling

February 10

Tvangslidelse (OCD) er en angstlidelse preget av gjennomgripende, dysfunksjonelle tanker eller frykt, kalt tvangstanker. En person med denne lidelsen engasjerer seg i irrasjonelle, repeterende atferd å takle angst fremkallende tanker. Disse atferd kalles tvangshandlinger. En annen angstlidelse, kalles generalisert angstlidelse (GAD), er preget av overdreven bekymring, rastløshet eller irritabilitet for noen identifiserbar grunn. Begge disse angstlidelser har flere behandlingsalternativer. De vanligste og vellykkede behandlinger for disse angstlidelser er psykoterapi, antidepressiva og anti-angst medisinering.

psykoterapi

Psykoterapi er nesten alltid nødvendig for behandling av tvangslidelser, og kan også være avgjørende for behandling av enkelte tilfeller av generalisert angstlidelse. Kognitiv atferdsterapi (CBT) er en svært populær form for psykoterapi brukes til å behandle OCD og angstlidelser. CBT innebærer overvåking og endrede tankemønstre som skaper angst og kan føre til tvangsmessig atferd. Denne type terapi fokuserer på å lære folk sunne måter å takle frykt og angst, samt måter å hjelpe spre den. Terapi kan brukes alene eller i forbindelse med medisiner.

antidepressiva

Antidepressiva kan være nyttig i behandling av både tvangslidelser og generalisert angstlidelse. Disse medikamentene påvirker aktiviteten av visse neurotransmittere, slik som serotonin og noradrenalin i hjernen. Disse nevrotransmittere kan være mangler i folk med tvangslidelse eller en angstlidelse. Disse medikamentene virker kanskje ikke for alle, og noen kan oppleve at de ikke gir nok lindring på egenhånd. Andre medisiner eller psykoterapi kan være nødvendig å fullstendig kontrollere symptomer. Antidepressiva ofte har noen plagsomme bivirkninger som kvalme, søvnløshet, svimmelhet, tørr munn og seksuelle bivirkninger.

Anti-angst medisiner

Anti-angst medisiner er en annen form for medisin som brukes til å behandle angstlidelser og tvangslidelse. Disse medikamentene er vanligvis bare foreskrevet i perioder med akutt angst, og for en kort tidsperiode. Benzodiazepiner, sentral type anti-angst medisinering, er svært vanedannende og kan være farlig hvis ikke tatt riktig. Noen mennesker kan finne det vanskelig å fungere på denne medisinen, opplever slike bivirkninger som svimmelhet, tretthet og mangel på koordinasjon eller balanse.