Behandlingsmetoder for Trauma basert kjemisk avhengighet

September 6

Behandlingsmetoder for traumer basert kjemisk avhengighet er egentlig ikke annerledes enn de modaliteter som brukes til å behandle kjemisk avhengighet uansett årsaken. Det er mye spekulasjoner og forskjell på holdning om kjemisk avhengighet og dens mest effektive behandlinger. I mange år har det vært flere ulike tilnærminger til behandling, om enn de fleste hadde liten effekt i behandling av sykdommen. I traume-baserte kjemisk avhengighet, men synes kognitiv atferdsterapi å ha blitt den ledende og mest effektive form for behandling tilgjengelig.

Definisjon

Trauma-baserte kjemisk avhengighet skjer når individer opplever en traumatisk hendelse (for eksempel en bilulykke, voldtekt, drapsforsøk) som får dem til å få "stuck" i en psykologisk tilstand av fortvilelse. Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er et utmerket eksempel på dette. Personer som opplever disse hendelsene er ofte ute av stand til å fungere som de gjorde før arrangementet. Terapi er et must for disse personene, og selv som alene kan bevise ineffektiv. Pasientene er ofte gitt en kombinasjon av medisiner og terapi for å lindre de vonde minner samtidig som de kan diskutere sine problemer i terapi. For noen, men på grunn av økonomiske eller andre grunner, er terapi ikke et alternativ. Disse personene er utsatt for enten misbruker medisiner de får fra lege eller bruker andre ulovlige stoffer for å hjelpe dem med å håndtere livet. Avhengighet av disse stoffene er ofte resultatet.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi, referert til som CBT, er en terapeutisk tilnærming som, ifølge nacbt.org, er "basert på ideen om at våre tanker føre våre følelser og atferd, ikke ytre ting, som mennesker, situasjoner og hendelser. Fordelen med dette faktum er at vi kan endre måten vi tenker å føle / handle bedre selv om situasjonen ikke endres. "
Som alle terapi, er det imidlertid ikke en umiddelbar kur, og krever tid og konsistente økter med en kompetent terapeut, slik at han kan arbeide gjennom problemer med pasienten og i hovedsak hjelpe eller veilede ham til å endre sin måte å tenke på.

detoxing

Avhengig av den ende av kjemisk avhengighet individet opplever, kan CBT ofte ikke være en umiddelbar alternativ. Hvis den lidende bruker ulovlige stoffer som heroin eller andre opiater, eller anti-angst medisiner som Xanax, tilbaketrekning, som kan være livstruende, blir den umiddelbare bekymring. Pasienten må "DETOX", eller langsomt avvent narkotika, som å ikke forårsake sjokk for sentralnervesystemet.

Flytte Mot CBT

Når pasienten er detoxed og brakt til en tilstand der han er faktisk i stand til å ikke være konsekvent på stoffet, kan CBT begynne. Det er viktig å nevne, men at hvis en person er motstandsdyktig mot terapi, det absolutt ikke vil være effektive. Som med alle behandlinger, må pasienten ønsker forandring og ikke tvinges til å gjennomgå behandling. Hvis han er resistente, vil behandlingen ikke virker, og tilbakefall er sannsynlig.

Therapy Effektivitet

CBT er den mest (og kanskje, bare) effektiv metode for tvangslidelser, der pasienter har tilbakevend tanker eller ideer som får dem til å gjenta usunn atferd konsekvent og til et punkt at det forstyrrer deres liv. Trauma er ikke annerledes. I CBT, vil terapeuten jobbe mot å få pasienten til å ta opp sine tanker om den traumatiske hendelsen (e) som har forårsaket denne smertefulle tilstanden i hennes liv. Når anerkjent, CBT terapeut "tog" pasienten å bekjempe angst og angst hennes minner om hendelsen (e) årsak.
CBT terapeuter har også vært kjent for å gå ut "i felten" med sine pasienter til å hjelpe pålegge ulike tankemønstre i stressende situasjoner. For eksempel, hvis en pasient var i en bilulykke og noen hun var med gikk bort, hun kan utvikle en frykt for kjøring eller selv å være bare på veien. Terapeuten vil da kjøre med henne i bilen, alle sammen ha henne rente hennes angst nivåer som de øker / reduseres over tid de tilbringer i "problematisk område."