Hvordan fikse løse tenner

May 9

Vanligvis blir tennene tett koblet til kjevebenet via sine røtter, så normal biting og tygging vil ikke løsne eller flytte dem. Imidlertid kan en underliggende dental tilstand eller traumer forårsaker noen av tennene til å løsne. I noen tilfeller kan du løse tenner fikses uten ut utdrag.

Bruksanvisning

1 behandle den underliggende årsaken. Periodontal sykdom, som er forårsaket og forverret av bakterielle plakk innskudd, fører til at tannkjøttet til å trekke vekk fra tennene. Det er en vanlig årsak til løse tenner, ifølge Mayo Clinic, men kan forebygges. Hvis du har tannkjøttsykdom, kan tannlegen employe en kvadrant skalering for å prøve å redde tennene. Med denne fremgangsmåten vil du ha all den bakterielle plakk fjernet fra berørte tennene. Overflaten av tennene dine blir glattet for å hjelpe tannkjøttet gjenvekst og feste til bunnen av tennene. Disse prosedyrene vil hindre ytterligere tannkjøttsykdom og muligens holde andre tennene løsner.

2 Splint dine løse tenner. I en splinting prosedyren, kan tennene øke sin styrke. Tannlegen vil plassere en tynn tråd som ligner en brukes med tannregulering for å stabilisere tennene. En hvit kompositt laget av harpiks fyllmateriale vil bli bundet på tennene for å holde ledningen på plass. Harpiksen er av samme type som brukes til å fylle hulrom. The wire og fyllinger vil bli med løsnet tennene dine rundt stabile tennene, slik at du kan spise uten smerter. Dette splint vil være en permanent løsning å miste tenner, ifølge Dentistry.com.

3 Tanntrekking. Legen kan anbefale en tanntrekking for løs tann eller tenner hvis andre alternativer ikke er levedyktig. Hvis noen av tennene er fjernet, vil tannlegen foreslå enten en tannimplantat for å erstatte manglende tenner, ifølge Mayo Clinic.

Hint

  • Godt forebyggende vedlikehold er nødvendig etter tennene er splinted. Du må bruke en enhet som kalles en proxy børste til å børste mellom splinted tennene. Du vil ikke lenger være i stand til å bruke tanntråd.
  • Dessuten må du gå til tannlegen hver tre til seks måneder for å sikre riktig tannpleie og vedlikeholde skinne skikkelig, ifølge Dentistry.com.