Cures for gastroenteritt

May 23

Cures for gastroenteritt


Gastroenteritt er en betennelse i fordøyelseskanalen forårsaket av virus, bakterier, parasitter, legemidler eller kjemikalier. Etter fordøyelseskanalen blir betent, forårsaker det symptomer som oppkast, magesmerter og diaré. Det er mange behandlinger som gir kurer for gastroenteritt, men hvilken du vil bruke, avhenger av årsaken til sykdommen.

Generelle Gastroenteritt Cures

De fleste tilfeller av gastroenteritt stole på støttebehandling for å tillate kroppen å fjerne den utløsende agent fra fordøyelsessystemet. Dette vil tillate kroppen å helbrede skader i fordøyelseskanalen. Støttende behandling består av hvile, gjenopprette tapt væske ved hyppig nipper klare væsker og avstå fra å spise fast føde før du er frisk. Hvis det er kraftig oppkast og diaré, kan fluider bli gitt intravenøst ​​(direkte inn i blodåren) og legemidler for å kontrollere oppkast og diaré kan anvendes. Når oppkast og diaré opphøre, kan fast føde langsomt gjeninnføres. The Brat kosthold (bananer, ris, applesauce og toast) kan følges for en dag, og deretter mer komplekse matvarer (yoghurt, magert kjøtt, frukt, grønnsaker) kan gradvis gjeninnføres. Når disse matvarer er tolerert, kan alle matvarer (meieri, stekt mat) spises igjen.

viral gastroenteritt

Virus er den klart ledende årsak til gastroenteritt, med hovedårsakene er noroviruses og rotavirus. Et tilfelle av viral gastroenteritt vil vanligvis gå sin gang i løpet av få dager. Virus er ikke ødelagt av antibiotika slik at de ikke vil kurere viral gastroenteritt. Så lenge legemet blir gitt nok hvile og væsketap fra oppkast og diaré er gjenopprettet, vil ingen ytterligere behandling være nødvendig.

bakteriell gastroenteritt

Bakteriell gastroenteritt er forårsaket av bakterier som skader slimhinnen i fordøyelseskanalen eller ved giftstoffer produsert av visse bakterier. Antibiotika kan brukes til å kurere bakterie gastroenteritt, men den type bakterier som er involvert må bli bestemt for å bruke det passende antibiotikum. Blant bakterier som forårsaker gastroenteritt er Salmonella, Campylobacter og E. coli., Som med viral gastroenteritt, vil støttebehandling være nødvendig for å erstatte væsketap på grunn av oppkast og diaré. Noen tilfeller krever bruk av andre medikamenter for å kontrollere smerte og betennelse. Av og til vil ytterligere støttende behandling som sykehusinnleggelse, intravenøs væske og behandling for sjokk på grunn av giftstoffer være nødvendig.

parasittiske gastroenteritt

Cures for gastroenteritt forårsaket av parasitter vil være forskjellig fra de tilfeller forårsaket av virus eller bakterier. Den type parasitt som forårsaker symptomene må bestemmes. Medisiner for å utrydde parasitten fra fordøyelseskanalen vil så bli brukt for å fjerne organismen fra kroppen. Noen botemidler for parasittisk gastroenteritt vil ta flere testing og behandling for å fjerne parasitten fra fordøyelseskanalen.

Gastroenteritt forårsaket av legemidler og kjemikalier

Svelging av reseptfrie og reseptbelagte legemidler eller bruk av kjemikalier kan forårsake gastroenteritt. Stoppe bruken av stoffet eller kjemisk er første skritt i å kontrollere kjemisk / narkotika gastroenteritt. Symptomene vil bli behandlet (erstatte væske og hvile) før kroppen er i stand til å reparere skader forårsaket av kjemikalier / stoffer.