Hva er betydningen av lavt systolisk blodtrykk?

April 13

Når du henviser blodtrykk, folk er først og fremst opptatt med sitt blodtrykk ikke øke over tid. Det er like viktig å være klar over lavt blodtrykk, skjønt. Denne artikkelen vil forklare hvorfor det er viktig å se opp for lavt blodtrykk.

Identifikasjon

Blodtrykket er representert ved to tall; systolisk og diastolisk, som er vist som følger: 120/80. Lavt systolisk blodtrykk som ikke nødvendigvis er definert av et antall, men av symptomer.

Betydning

Det systoliske nummeret er viktig fordi det forteller hvor mye trykket i arteriene. Lavt blodtrykk kan eventuelt bety ikke nok blod blir pumpet hele kroppen.

symptomer

Vanlige symptomer på lavt blodtrykk er svimmelhet, besvimelse, og brystsmerter. Konsekvent lavt blodtrykk kan ha mer alvorlige symptomer som organsvikt eller kroppen går inn i sjokk.

Diagnose

Diagnostisering lavt blodtrykk kan være enkelt for noen mennesker, som kommer på som svakhet, svimmelhet og besvimelse hos ellers friske individer. I andre tar det noe ekstrem for eksempel et hjerteinfarkt å diagnostisere lavt blodtrykk.

Behandling

Behandling av lavt blodtrykk avhenger av årsaken. Mange ganger, er årsaken en enkel forklaring og løsning. For eksempel kan dehydrering behandles med væske, eller blodtap kan behandles med en blodoverføring. Noe mer alvorlige, slik som et lungeemboli, kan behandles med blod tynner.