Hva er årsaken til Keloid Arrdannelse?

November 11

Keloid arr er en unormal arr vekst som passerer de opprinnelige grensene for sår som forårsaket dem. Keloider er et system av ukontrollerte fibroblaster (arrvev celler) som dekker en sår. Ofte ledsaget av smerte keloider stige langt over overflaten av huden. De er stygge og nesten umulig å bli kvitt.

Løp

Keloider vises mer utbredt i de med tunge pigmentering. Asiatiske, svart og latinamerikanere har høyere tendenser til å utvikle keloider fra skader. Race har også en tendens til å styre plasseringen av keloid arr. Lettere skinned folk har mer en tendens til å utvikle keloider i ansiktet og halsen. Keloider på mage, rygg, ben og skuldre er mer vanlig på ekstremt tungt pigmentert hud.

Trauma og Burns

Keloider surround noen sår inkludert forsettlig seg som piercinger, selv om de er mer vanlig i tilfeller av alvorlige traumer. Den alvorlige traumer av en brannskade har en høy tendens til å danne keloid arr.

Kviser

Alvorlig akne som etterlater arr kan utvikle keloid arr. Keloider skje med noen hudirritasjon, selv insektsbitt i de utsatt for dem.

Muskelspenninger og stress

Muskelspenninger under healing, eller stress mens i utvinning, ser ut til å ha en innflytelse på hvorvidt keloider utvikle.

Arvelig og alder

Bevisene peker mot keloid tendenser som arvelig. Keloider er ikke smittsom fra kontakt. Folk mellom 10 og 30 er mest tilbøyelige til å utvikle keloider fra skader.

Physiology

En keloid er egentlig ikke et arr. Den opprinnelige sår arr muterer til skadede celler og blir en svulst. Godartet i naturen, det vokser ukontrollert av en massiv deling av celler som den opprinnelige såret utløst.