Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt en UTI?

September 5

En UTI eller urinveisinfeksjon, er forårsaket av en overvekst av bakterier i og rundt urinrøret, urinlederne eller blære. Det fører til smerte eller brenning når du tisser, og det kan gjøre at du føler at du må gå hele tiden. Disse er relativt små og lett kureres infeksjoner, men hvis venstre ubehandlet, kan UVI spre seg til nyrene og bli mer alvorlig. Det er tre måter å bli kvitt en UTI.

reseptbelagte rettsmidler

Noen ganger kan en UTI vil gå bort av seg selv, men når det ikke skjer, vil legen sannsynligvis forskrive antibiotika. Antibiotika vil drepe bakterier i urinveiene og kurere infeksjonen. Vanlige antibiotika inkluderer Amoxicillin eller Augmentin, Doxycycline og sulfa narkotika, eller sulfonamider. Hvis du har en masse haster, smerte og svie, kan legen også foreskrive en medisin som askorbinsyre eller fenazopyridin hydrochloride å hjelpe med disse problemene. Medisinering regimer vanligvis vare tre til sju dager, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Over skranke rettsmidler

Mange mennesker, spesielt de som ofte får UVI, kan fornemme når man kommer på og ta forholdsregler for å lindre sine symptomer før de trenger antibiotika. Dette gjøres dels med over-the-counter rettsmidler. Mange nye produkter har kommet på markedet, slik som Azo og Cranberry Extract. Disse midler virker ved å endre pH i urinen din, slik at det skaper et fiendtlig miljø for bakterier. I mange tilfeller vil du fortsatt trenger antibiotika, men over-the-counter rettsmidler kan gi lindring av symptomer. Spør på apoteket om de ulike over-the-counter tilgjengelige alternativer.

Hjem rettsmidler

Tranebærjuice og vitamin C er hjemme rettsmidler som arbeider for å lette UTI symptomer. Ifølge University of Pittsburgh, de også endre urin pH, skaper urin som er mer syrlig enn alkaliske. Personer med urinveisinfeksjoner vil også ha nytte av å øke sitt inntak av klare væsker. Dette hjelper flush bakterier ut av urinveiene.