Hva er COBRA medisinske fordelene?

July 4

Den gjennomsnittlige årlige helseforsikring premie i USA er $ 8500, en sum som for mange er dekket av en person og hans arbeidsgiver. Før 1985, når folk mistet sin forsikring, ville det være det - det ville være uten tilgang til dekning. Tittel X i 1985 Consolidated Omnibus Budget Avstemming Act mandat at tilgang til helseforsikring bli tilbudt når noen mister jobben eller helse dekning.

Historie

Lavkonjunkturen i 1981 og 1982 forårsaket millioner av amerikanere til å miste jobbene sine. Økte kostnader sette helseforsikring utenfor rekkevidde for mange. Bestemmelser i 1985 Consolidated Omnibus Budget Avstemming Act gjort det slik at folk kunne betale 102 prosent av premien for sin arbeidsgiver gruppen dekning - ekstra 2 prosent representerer et administrativt gebyr som planens administrator - for å holde sin forsikring for en periode på dersom de mister dekning. Loven akronym, COBRA, fast som det uformelle navnet på planen.

Betingelser

COBRA lovgivning fastsetter at enhver person som har kjøpt forsikring fra hennes arbeidsgiver bli tilbudt tilgang til den samme dekning etter slutten av hennes arbeid, det være seg et resultat av resignasjon, Permittering eller avfyring. Personen må foreta en månedlig betaling til leverandør, mest sannsynlig arbeidsgiver på forhånd for neste måned av dekningen. En person har 45 dager fra hennes siste dag i dekning for å akseptere eller avvise COBRA og kan kjøpe forsikringen bare for en viss periode, vanligvis 18 måneder. Personen kjøpe COBRA forsikring får de samme fordelene som da hun ble ansatt og er underlagt de samme egenandeler eller co-betalinger knyttet til planen. Den eneste forskjellen er at i stedet for en arbeidsgiver bidrag utligne premien, den personen du kjøper COBRA foots hele kostnaden.

Hva er og er ikke tilgjengelig

COBRA gjelder gruppen helse dekning, hvor utbetalinger til helseformål eller andre enheter som apotek eller helse-leverandørselskaper. COBRA tillater en person å kjøpe helse, dental, syn eller resept dekning som tilbys av arbeidsgiver. For eksempel, hvis arbeidsgiver tilbyr helse og resept, men ikke tannlege og visjon, kan personen kjøpe bare helse og resept dekning. COBRA ikke strekker til gruppe kjøpt funksjonshemming, kreft eller livsforsikring planer.

restriksjoner

Ikke alle selskap er pålagt å tilby COBRA. Bedrifter med færre enn 20 ansatte er ikke forpliktet ved lov til å gi COBRA, samt den føderale regjeringen, kirker eller andre gudshus, og religiøse organisasjoner. Lokale og statlige myndigheter er ikke fritatt fra å tilby COBRA.

kvalifikasjon

Det er tre primære hendelser som tillater folk å kvalifisere for COBRA fordeler. Den første og mest vanlige, er tap av en jobb, enten gjennom Permittering, oppsigelse eller resignasjon. Under COBRA, kan en person kjøpe dekning for ham og hans familie så lenge som 18 måneder. Den andre kommer fra døden av den primære personen forsikret. Den ektefellen og avdødes barn kan kjøpe dekning for så lenge som 36 måneder. Den siste er det som kalles tap av forsørget barn status. Dette skjer når forsikredes barnet fyller 18, nyutdannede fra høyskole eller, hvis barnet er fortsatt på skolen, slår 25. Under disse forholdene, den forsikrede kan kjøpe COBRA for sitt barn så lenge som 36 måneder.