Pediatric & UTI behandling

September 6

Pediatric & UTI behandling


Nesten 3 prosent av alle barn i USA er berørt med urinveisinfeksjon (UVI-tallet) og barneleger behandler rundt en million hvert år. Jenter er en større risiko, gjøre opp 8 prosent sammenlignet med 3 prosent i gutter. Venstre ubehandlet, urinveisinfeksjoner kan føre til alvorlige nyre infeksjoner eller død hos små barn.

årsaker

Normal urin ikke inneholder bakterier. Bakterier rundt kjønnsorganene eller endetarm kommer inn i urinveiene ved å reise opp i blæren og forårsake infeksjoner. Blæren blir betent og smertefullt. Blærekatarr er den medisinske betegnelsen på en urinveisinfeksjon. Når bakteriene reise oppover gjennom urinlederne til nyrene, nyrene bli infisert. Nyre infeksjoner er mer alvorlig enn en urinveisinfeksjon. Noen barn kan ha unormal urinveiene, noe som gjør dem mer utsatt for infeksjoner. Barneleger vanligvis ønsker ytterligere testing for barn som opplever gjentatte urinveisinfeksjoner. Barn som forsinker urinering er i faresonen for UVI. Regelmessig vannlating hjelper skylle ut bakterier og reduserer risikoen for urinveisinfeksjoner.

symptomer

Barn med urinveisinfeksjoner har symptomer, som inkluderer blod i urinen, er trangen til å urinere, men produserer lite urin, frysninger, feber, magen eller bekkensmerter, kvalme, og skyet urin eller mørk urin som har en sterk, offensiv lukt. Eldre barn kan være i stand til å verbalisere sine symptomer. I yngre barn, kan du merke en endring i urinen igjen i bleier eller undertøy.

Diagnose

Den eneste måten en urinveisinfeksjon kan diagnostiseres er av en urinprøve og urin kultur. En oppsamlingsposen kan plasseres over kjønnsorganer, for å samle en urinprøve for yngre barn. Eldre barn kan gi en prøve ved ganske enkelt å urinere i en prøvekopp. I noen tilfeller, sykepleier eller sykepleier assistent setter inn et kateter inn i blæren og tømmer urin i en ren beholder. Urinprøven vil bekrefte om bakterier i urinen. Å behandle bakterier, kan legen bestille en urin kultur. Hensikten med kulturen er å la bakteriene til å vokse, slik at legen kan bestemme hvilken type bakterier det er.

Behandling

Ved å identifisere bakteriene, kan legen forskrive en passende medikamenthåndtering. Antibiotika brukes til å behandle bakterieinfeksjoner. Legen kan starte antibiotika når det er bekreftet at en bakterie er i urinen. Om nødvendig, kan legen endre resepten når han bestemmer hvilken type bakterier. Doserings og type antibiotika er avhengig av symptomene på barnet. Dersom barnet er for svak til å spise eller drikke, kan antibiotika gis intravenøst. For sterkere barn, kan legemiddelhåndtering består av 3-5 dagers kurs antibiotika. Barnet trenger å drikke rikelig med væske i løpet av sin behandling.

antibiotika

Det finnes flere medisiner effektive i behandling av urinveisinfeksjoner hos barn. Antibiotikabehandling kurs for barn inkluderer Augmentin, Trimox, Amoxil, Bactrim, Septra, Macrodantin Furadantin, Macrobid og Suprax. Antibiotika er så effektive; barnet skal føle seg bedre i løpet av 48 timer. I noen tilfeller er milde bivirkninger oppleves som kvalme, utslett, kløe, utslett, magesmerter, diaré eller oppkast. Alvorlige bivirkninger kan omfatte hudutslett, brystsmerter, feber, oppkast eller apati.

Forebygging

Iført bomull undertøy i stedet for nylon vil hindre bakterier. Barn bør drikke rikelig med væske for å skylle nyrene og urinveiene. De bør unngå sterke såper og boblebad, og øve skikkelig hygiene, tørke etter tømming eller urinering, fra foran til bak. Barn bør også tømme blæren regelmessig. Drikker tranebærjuice og spiser yoghurt med levende kultur bidrar til å redusere risikoen for urinveisinfeksjoner.