Måter å forebygge Teenage graviditet

January 11
Måter å forebygge Teenage graviditet

Teenage graviditet er et sosialt, økonomisk, fysisk og følelsesmessig komplisert problem. StayTeen.org melder at tre av ti tenåringsjenter i USA finner seg gravid minst én gang før fylte 20. The National Campaign for å hindre Teen og uønsket graviditet reléer at om lag 47,8 prosent av alle high school-elever rapporterer å ha samleie. Med alvorlige konsekvenser på spill, bør måter å forebygge ungdoms graviditet være en høy prioritet.

Avholdenhet

Avholdenhet fra sex (oral, anal eller vaginal) er den eneste atferd som er 100 prosent effektivt for å forhindre tenårene graviditet. Faktisk, understreker National Campaign at avholdenhet fra sex er det beste valget for tenåringer som det unngår tidlig i svangerskapet, foreldreskap og seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). Planned Parenthood minner tenåringer som gjenstår rusfrie er en atferd valg, og det kan være vanskelig for noen mennesker.

Prevensjon

Foruten avholdenhet, ved å bruke prevensjon under samleie kan også hindre tenårene graviditet. Enten du bruker barriere eller hormonelle metoder, kan prevensjon bidra til å unngå graviditet. StayTeen.org rapporterer at en tredjedel av tenåringsjenter ikke bruker noen form for prevensjon sist gang de hadde sex og 52 prosent av seksuelt aktive tenåringer rapportert en primær grunn til ikke å bruke prevensjon er fordi deres partnere ikke vil. Utdanne tenåringer om prevensjonsmetoder kan bidra til å endre holdninger og atferd mot sikrere sex praksis.

Kommunikasjon

Forebygging av tenårene graviditet kan også komme ned til vinne foreldre-barn kommunikasjon barrierer. The National Campaign rapporterer at tenåringer sier foreldrene påvirke sine beslutninger om sex, kjærlighet og relasjoner de fleste; enda mer enn media eller sine jevnaldrende. Starte en samtale om sex tidlig og ofte kan vise seg fordelaktig. Denne samtalen bør ideelt begynne i god tid før barnets tenårene. Faktisk, oppfordrer National Campaign foreldre til å snakke tidlig og bli "askable" foreldre (la barna vet at de kan spørre deg noe). Husk, dette er ideelt en 18-års samtale, ikke bare en diskusjon.