Vanlige diagnostiske tester for muskel- og skjelettsystemet

August 21
Vanlige diagnostiske tester for muskel- og skjelettsystemet

Oversikt

Vanlige diagnostiske tester som brukes til å diagnostisere problemer i muskel- og skjelettsystemet bruker blod- og urinprøver. Begge kan avsløre nivåer av ulike mineraler og andre stoffer som indikerer sykdom eller en muskel- og skjelettlidelse. Nivåene av visse proteiner i blodet kan også bidra til å diagnostisere en sykdom. Andre tester inkluderer bein eller muskelbiopsi, analyse av leddvæske og måling av muskel eller nerve funksjon.

Nerveleding Studier

Måle den elektriske aktiviteten i musklene når en muskel fiber kontrakter kan avgjøre om muskler og nerver fungerer som de skal. En teknikk som kalles Truax biografi vil vise disse nerveledningsmønstre, som endrer i ulike muskel- og nervesykdommer. Ifølge Cedars-Sinai Medical Center, kan en lege skille mellom sykdommer som påvirker muskelfibrene, mangler ved krysset mellom nerve og muskel og skjelett forårsaket av nerveledningsfeil. Måle hvor raskt nerveimpulser reise langs en nerve viser om nervene sender impulser til musklene fungerer normalt.

antistofftester

Legemet & amp; quot; s immunsystem produserer antistoffer eller proteiner, i respons til fremmede stoffer. Disse antistoffene sirkulerer i blodet og binder seg til den utenlandske stoffet til å ødelegge den. I autoimmune sykdommer, kroppen & amp; produserer immunsystem antistoffer mot eget vev; rsquo. The National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer forklarer at revmatoid faktor, RF, er et antistoff test brukes til å diagnostisere revmatoid artritt. En annen test som ofte organisert er den anti-CCP antistofftest, som kan påvise antistoffer mot cyklisk citrullinated peptid eller anti-CCP. Hos pasienter med revmatoid artritt, vil denne testen komme tilbake positiv. Testen kan være positive og med år før utbruddet av symptomene. Disse tester gjort i kombinasjon har vist seg å være spesielt nyttig og nøyaktig diagnostisere revmatoid artritt.

senkningsreaksjon

En senkning, ESR, måler hvor raskt røde blodcellene faller til bunnen av et reagensrør. Hovne eller betente ledd inneholder ofte en overflod av blodproteiner som stikker sammen, noe som gjør dem tyngre enn enkeltceller. Å måle hvor raskt disse cellene falle til bunnen av røret indikerer nivået av inflammasjon.

muskelbiopsi

En muskel biopsi innebærer å fjerne en liten prøve av muskelen som skal brukes i diagnostisering av ulike muskel- og avvik, for eksempel smerter og betennelser og muskelsvinn. Undersøkelse av muskelfibrene under et mikroskop kan avsløre avvik. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, kan en muskelbiopsi identifisere muskelsykdommer, metabolske defekter, muskel infeksjoner og sykdommer i bindevev og blodkar.

arthrocentesis

Arthrocentesis innebærer en lege å sette inn en hul, tynn nål inn i de berørte ledd og aspirering eller fjerning av en liten prøve av synovial væske for å sjekke for økte nivåer av hvite blodlegemer, noe som kan indikere tilstedeværelse av en bakteriell infeksjon.