Betyr Tar Folic Acid Hjelp deg å bli gravid?

October 20

Folsyre er et B-vitamin som er nødvendig for en sunn graviditet. Hvis du prøver å bli gravid, kan du lurer på om å ta folsyre kan også øke sjansene for å bli gravid. Mens det er mulig at folsyre kan øke din fruktbarhet, er det også viktig å begynne å ta det før unnfangelsen av helsemessige årsaker.

fruktbarhet

Hvis du prøver å bli gravid, kan du bli spore eggløsning for å finne ut hvilke dager ditt egg er mest sannsynlig å bli befruktet. Uten nok næringsstoffer i kostholdet ditt, inkludert folsyre, kan det være vanskelig å forutsi når du har eggløsning. En folsyremangel kan også føre til anemi, som MayoClinic.com statene har vært assosiert med infertilitet.

Betydning

Tar folsyre før svangerskapet er viktig for babyens helse. Det bidrar til å hindre nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk, som oppstår når ryggsøylen ikke lukkes for å beskytte ryggmargen, og anencephaly, som oppstår når hjernen ikke utvikler helt. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, disse feilene oppstår i de første ukene av svangerskapet, ofte før du selv er klar over at du er gravid. Du må ta 400-800 mcg av folsyre en dag starter minst en måned før du får gravid. Legen din kan anbefale at du tar for mye hvis du allerede har et barn med nevralrørsdefekt, eller hvis du har en selv.

Anbefalt beløp og kilder

Folsyre finnes i grønne grønnsaker, sitrusfrukter, belgfrukter og hele korn. Det kan også bli funnet i befestede versjoner av brød, juice og frokostblanding. Det er imidlertid vanskelig å få alle de folsyre er nødvendig for en sunn graviditet i kostholdet ditt. Du må kanskje ta en prenatal vitamin som er spesielt designet for å gi deg den anbefalte daglige mengden av folsyre.

Advarsel

Selv tar folsyre kan øke sjansene for å bli gravid og gir viktige fordeler for fosteret, er det mulig å ta for mye av det. Ifølge National kvinner Health Information Center, bør du ikke spise mer enn 1000 mcg av folsyre per dag. For mye folsyre kan skjule tegn på at du mangler vitamin B-12, noe som kan føre til nerveskader.