Hva kan noen ha på en flytende diett før en colonscopy?

May 6

Som et diagnostisk verktøy, er en koloskopi uovertruffen. Leger kan visualisere innsiden av hele tykktarmen uten å kutte i deg. Du vil være i stand til å vende tilbake til dine vanlige aktiviteter raskt. For å få mest mulig ut av eksamen, vil du bli satt på en flytende diett i 24 til 72 timer før prosedyren.

Tillatt Matvarer

En flytende diett betyr ganske enkelt at du kan innta noe som hovedsakelig flytende basert, selv om du må unngå alkohol. Forbruker bare væsker for en til tre dager før testen vil gjøre din kolon å tømme helt av eventuelle matrester. Du vil legen din for å være i stand til å visualisere så mye areal i tykktarmen som mulig, for å utelukke eventuelle sykdommer eller infeksjoner. Matvarer som buljong, juice, te, sportsdrikke og kaffe er akseptabelt på flytende diett, så lenge de ikke er rød i fargen. Røde elementer kan flekke veggene i tykktarmen, tainting resultatene av koloskopi. Flytende diett mat er faktisk ikke spist; heller de er drakk, og kan noen ganger la deg følelsen mindre enn mett.

Du kan lure magen til å føle seg tilfreds ved å forbruke flere elementer som er tillatt på flytende diett. Faktisk, kaller det en flytende diett kan bli sett på som en misvisende benevnelse. Det betyr ikke at maten må være flytende, bare at det er væske i sin enkleste form. Et eksempel på dette unntaket er Jell-O. Selv om det er et fast stoff etter kjøling, er jell-o en meget akseptabel komponent i en væske diett. Sorbet er en annen mat element som kan svelges på en flytende diett. Å spise Jell-O og sherbet kan hjelpe deg tåle flytende diett fordi tygging og svelging handling involvert med inntak dem etterligne handlingene ved å spise vanlig mat. Derfor trenger du ikke føler deg som fratatt.

Betydning

Tilslutning til flytende diett er viktig. Avvik fra legens anbefalinger kan påvirke utfallet av koloskopi. Hvis legen din ikke er i stand til å tydelig se hele tykktarmen, kan infeksjoner eller andre lidelser bli feildiagnostisert. For å effektivt identifisere enhver tilstand du kan ha, må du følge flytende diett og legens instruksjoner til punkt og prikke.