Hvordan unngå naturlige årsaker til føtter og ankelen hevelse

September 6

Hvordan unngå naturlige årsaker til føtter og ankelen hevelse


Føtter og ankelen hevelse kan oppstå av mange grunner, blant annet graviditet, skader og høy alder. Fluid bygger seg opp i vevet i føttene og anklene, noe som gjør dem føler verkende og vanskelig å gå eller stå på. Selv om du kanskje ikke være i stand til å unngå hevelse i disse områdene, kan du unngå andre naturlige årsaker til dette medisinsk tilstand.

Sitte i lange perioder

Lange flyturer og bilturer kan føre til hevelse i ankler og føtter som væske tendens til å bosette seg i de nedre regioner av kroppen din. På et fly, gjøre flere turer på toalettet eller stå på ditt sete i 30 sekunder hvert 30. minutt. Stopper ofte på en lang biltur, så du kan strekke på bena. Ta en kort spasertur for å hjelpe med sirkulasjon. Utføre disse handlingene er kjent for å hjelpe i å stoppe blodpropper fra forming i beina.

Vekttap

Å være overvektig kan føre til hevelse i føtter og ankler. Den ekstra vekten på disse områdene kan sette press på bena og resultere i hevelser og ubehag. Ved å miste overflødig vekt kan du finne de nedre regioner av kroppen ikke lenger hovne opp og beholde væske.

Lavere inntak av salt

Overflødig natrium i kosten kan føre til væske til å bygge opp i vev, hovedsakelig på føtter og ankler. Tyngdekraften trekker væsken til den nederste delen av kroppen din, noe som er grunnen til at føttene og anklene er utsatt for hevelse. Ved å redusere mengden av salt man spiser, vil den stoppe kroppen fra holde overflødig væske. Kjøp lav natrium hermetikk og lete etter andre matvarer som gir lavere saltnivå.

Endre medisiner

Hvis du er på en reseptbelagte medisiner, spør legen din om det kan føre til hevelse i ben, føtter og ankler. Noen medisiner kan ha bivirkning av å forårsake væskeretensjon, og legen din kan være i stand til å skifte til en resept som mangler som bivirkning. Se på bivirkninger i over-the-counter medisiner også i ditt tilfelle hevelse er et resultat av å ta dem.

Trening

Flytte kroppen din med øvelsen vil bidra med bedre blodsirkulasjon, og det pumper også væske fra den nedre delen av kroppen tilbake til hjertet. Turgåing, løping og sykling alle kan bidra til å unngå ubehag av hevelse i føtter og ankler. Prøv å utføre en cardio aktivitet minst to til tre timer i uken for å holde poser i sjakk.

Hint

  • Hvordan unngå naturlige årsaker til føtter og ankelen hevelse