Bivirkninger av Amoxicillin antibiotika

December 24

Amoxicillin er et antibiotikum som dreper mange ulike typer bakterier har blitt en av de mest foreskrevne antibiotika. Mens folk flest kan ta amoxicillin uten problemer, er det viktig å gjenkjenne symptomer på amoxicillin allergi, som kan være alvorlige og dødelige.

Funksjon

Amoxicillin dreper bakterier ved å hemme bakteriens evne til å bygge cellevegger, noe som hemmer bakterie reproduksjon. På grunn av at levetiden for en individuell bakteriell celle er forholdsvis kort, bakterier krever høy forekomst av reproduksjon for å være smittsomme.

Egenskaper

Amoxicillin effektivt dreper mange arter av bakterier, inkludert de gunstige bakterier som finnes i den menneskelige tarmen. Naturlig forekommende bakterier er delvis ansvarlig for vannbalansen i tarmen. Uten disse bakteriene (som forsvinner når du tar amoxicillin), kan pasienten oppleve diaré eller andre tarmsymptomer. Gjær infeksjoner kan også oppstå når du tar amoxicillin. Når gunstige bakterier er drept, kan gjærceller (som ikke er skadet av antibiotikumet forekommer).

Bivirkninger

Amoxicillin kan føre til ikke-dødelige bivirkninger som forsvinner så snart du er ferdig med å ta kurset av antibiotika. Ting som svimmelhet, kvalme, skjelving, utslett, eller anfall kan forekomme. Mange ganger alvorlige reaksjoner er ofte innledes med mindre alvorlige reaksjoner, er det viktig å informere legen din om eventuelle reaksjoner du må amoxicillin.
Alvorlige allergiske reaksjoner kan oppstå når du tar amoxicillin. Noen vil ha problemer med å puste som halsen og luftveiene constrict svar på amoxicillin. Hvis ikke behandles umiddelbart, kan disse reaksjonene føre til døden. Anafylaksi kan oppstå i omtrent hver og en i 7000 til 12 000 mennesker.

betraktninger

Amoxicillin er et derivat av penicillin. Folk som er allergiske mot penicillin vil også trolig vise en allergi mot amoksicillin. Noen ganger individer som er allergisk mot penicillin-avledet antibiotika er knyttet til andre klasser av antibiotika også, så det er viktig å informere noen lege av alle antibiotika allergier.
Amoxicillin kan gjøre også p-piller mindre effektiv.

fordeler

Det er mange fordeler ved å bruke amoxicillin. Mange bakterielle infeksjoner er kurert ved å ta dette stoffet inkludert Lyme sykdom, gonoré, og lungebetennelse samt vanlige urinveisinfeksjoner og ørebetennelser.