Slik fyller Gum Gaps

August 27

Slik fyller Gum Gaps


Den medisinske termen for gapet mellom tannkjøtt og tenner er "sulcus." Alle tennene har dette gapet selv om det er vanskelig å oppdage hvis du har sunne tenner og tannkjøtt. Hvis gapet er uttalt, kan du ha gingivitt eller dets slemmere fetter periodontitt, både alvorlige periodontale sykdommer forårsaket av plakk. Plakk, den tynne film av bakterier som dannes på tennene, blir hardt i løpet av 48 timer. Når den har herdet, er det som kalles "tartar". Tartar under tannkjøttet forårsaker betennelse og infeksjon, i hjertet av periodontal sykdom.

Bruksanvisning

1 Planlegge en avtale med tannlegen din hvis du har noen av følgende symptomer på periodontal sykdom: blødning eller hovent tannkjøtt, veldig rød eller blek tannkjøtt, dårlig ånde eller en dårlig smak i munnen, eksponerte røtter på grunn av den økonomiske nedgangen i tannkjøttet, uvanlig følsomme tenner og pus mellom tannkjøtt og tenner. Tannlegen vil rense tennene, undersøke tannkjøttet og ta røntgenbilder for å finne ut om du har gingivitt eller periodontitt. Hvis du ikke er diagnostisert med periodontal sykdom, fortsette å pusse tennene og tanntråd to ganger om dagen for å fjerne plakk og tannsten fra tennene og under tannkjøttet, og bruke et munnvann som dreper bakterier.

2 Følg tannlegens instruksjoner nøye. Hvis du ble diagnostisert med gingivitt, må du børste to ganger om dagen og tanntråd daglig på den måte som tannpleieren demonstrert. Venstre ubehandlet eller behandlet feil, vil gingivitt sannsynlig utvikle seg til periodontitt. Hvis du ble diagnostisert med periodontitt, kan du ha vært foreskrevet antibiotika. Ta dem nøyaktig som anvist. Tannlegen vil gjøre en oppfølging avtale for deg; hvis du har periodontitt, kan denne avtalen være for en dyp rengjøring.

3 Gå til tannlegen din som planlagt. Hvis tannkjøttet gap har stengt, og det er ingen ytterligere tegn på periodontal sykdom, være sikker på å fortsette å børste og tanntråd som anvist. Hvis symptomene er fortsatt synlig, kan tannlegen utføre en dyp rengjøring av tennene kalles "skalering og rot planing." Skalering fjerner plakk og tannsten oppbygning fra toppen av tannen til roten overflate, og rot plan jevner røttene av tennene, slik at bakterier har problemer med å henge på og danner tannsten. Etter dyp rengjøring, hullene vil etter hvert tett.

4 Følg tannlegens retninger for å opprettholde din nye sunne tenner og tannkjøtt. Ta vare på tennene dine vil gi deg frisk pust og et vakkert smil, og kan bidra til å forhindre andre helsemessige problemer nedover veien.

Hint

  • Røykere, gravide og de som er diabetiker eller ta visse medisiner kan være mer sannsynlig å utvikle periodontal sykdom.
  • Periodontal sykdom har vært knyttet til mange andre helseproblemer, for eksempel hjertesykdommer, slag, leddgikt og enkelte kreftformer.
  • For å forhindre periodontal sykdom, pusse tennene to ganger om dagen og tanntråd daglig. Bruk et munnvann som dreper bakterier og erstatte tannbørste hver tredje måned eller når busten ikke lenger stå rett opp. Spis et balansert kosthold og gå til tannlegen to ganger i året for en sjekk og rutinemessig rengjøring.
  • Hvis du opplever tegn på periodontal sykdom og har også feber, svette og frysninger eller ansiktet svulmer opp, bør du besøke et presserende vare eller legevakten for behandling av en alvorlig og farlig infeksjon.
  • Venstre ubehandlet, periodontal sykdom kan føre til løse tenner og eventuelle tap av tenner. Invester tid i tennene nå for å unngå dyre operasjoner og proteser senere.