Evista Vs. Boniva

October 19

Hos personer 50 år og eldre, vil én av to kvinner og en av fire menn har en osteoporose-relaterte brudd. Selv om osteoporose kan oppstå i alle aldre, oppstår bentap raskest i post-menopausale kvinner, som er når Evista og Boniva blir ofte foreskrevet. Hvordan sammenligne disse to medisinene du?

osteoporose

Osteoporose er en tilstand der bein er svake og porøse og kan bryte enkelt. Det er preget av lav beinmasse og dårligere vev. Omtrent 10 millioner amerikanere har osteoporose, og åtte millioner av disse er kvinner.

Evista

Evista tas daglig, med eller uten mat, og når som helst på dagen. Det er ikke et hormon eller et østrogen, men det er kalt en østrogen agonist / antagonist. Dette betyr at det fungerer i kroppen din to forskjellige måter. I bein, medisiner etterligner østrogen, som bidrar til å redusere bentap, og i brystene, den blokkerer effekten av østrogen. Dette bidrar til å redusere risikoen for brystkreft. Det trenger ikke å behandle kreft allerede diagnostisert.

Boniva

Boniva er et stoff som hjelper tregere cellene som hjelpemiddel i bentap, og i mange kvinner, hjelper også motsatt bein loss.Boniva er tatt bare en gang i måneden, i stedet for daglig. Det må tas i morgen, med vann og ingen mat for en time etterpå. Kvinner er ikke ment å ligge i en time etter å ha tatt Boniva å redusere risikoen for mage og esophageal problemer.

Bivirkninger

Noen bivirkninger av Evista inkluderer en noe høyere risiko for dannelse av blodpropp, hetetokter, leggkramper, leddsmerter og hevelse. Disse trenger ikke skje i alle kvinner som tar medisiner, men er kjente bivirkninger av denne medisinen kan føre til. Kvinner som har en historie med hjerteinfarkt eller slag har en høyere risiko for slag hvis de tar Evista, så dette bør diskuteres med legen din før du tar medisinen.

Boniva kan føre til problemer med å svelge, halsbrann, diaré og mageproblemer. Kvinner som har hatt nyresykdom eller lavt kalsiumnivå i blodet bør ikke ta dette legemidlet og trenger å diskutere andre alternativer med sine leger.

Sammenligning

Mens både Evista og Boniva brukes til å behandle osteoporose hos postmenopausale kvinner, kan Evista redusere risikoen for brystkreft, mens Boniva kan være lettere å ta på grunn av dens gang i måneden dosering. For kvinner som har problemer med å huske sine daglige medisiner, kan dette være en ekstra fordel av Boniva. Hvis en person ikke kan avstå fra å ligge ned etter å ta medisinen, kan Evista være et bedre alternativ for henne. Fordi det er risiko og fordeler med hver av disse medikamentene, bør du diskutere dem begge med legen din for å se hvilken som er best for deg.