Aortaaneurisme reparasjon

November 23

En aortaaneurisme kan være en livstruende tilstand; men gir medisinsk vitenskap en rekke måter å løse problemet, eller behandle det dersom aneurismen er ikke i fare for å briste. En aortaaneurisme er en kul eller ballongdannelse av en del av aorta, den største arterien i kroppen. Hvis denne bule brudd, risiko for indre blødninger og andre komplikasjoner er svært høy og svært farlig. Men noen tiltak kan redusere risikoen lenge før det er noen brudd.

typer

Aortaaneurisme faller i to kategorier: thorax aortaaneurisme (i brystet) og abdominale aortaaneurismer (i magen). Abdominal aortaaneurisme er de mest vanlige.

endovaskulær Reparasjon

En minimal invasiv prosedyre som kalles endovaskulær reparasjon innebærer plassering av en liten kateter inn i en blodåre og deretter lede opp til plasseringen av aneurisme der en ballong åpner opp og en maske stent er satt på plass for å holde blodet flyter. Risikoen for blødning er mindre med denne metoden i forhold til åpen kirurgi.

åpen kirurgi

Hvis aneurisme er lang eller om det er i et vanskelig sted, er den eneste gjenværende tilnærming åpen kirurgi, der hud og underliggende vev er kuttet til du kommer til stedet av aneurisme. En blodkar fra andre steder blir ofte brukt som en bypass rundt det berørte del av aorta.

betraktninger

Hvis du er diagnostisert med en aortaaneurisme, bør du vurdere elektiv kirurgi. Satsene for hvordan pasienter fare etter elektiv aneurisme reparasjon fortsetter å øke, mens behandling av tilstanden etter at et brudd er fare mer risiko.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge en aortaaneurisme er å praktisere solid hjerte-sunn atferd som røyking, kontrollere kolesterol og vekt og får daglig mosjon i minst 30 minutter. Du bør også rapportere eventuelle endringer i din tilstand, for eksempel brystsmerter, hjertebank og endringer i appetitt eller evne til å delta på samme nivå som sist.