Hvordan analysere O2 metning

December 2

Hvordan analysere O2 metning


En pulsoksymetri meter er en av de mest populære og ikke-invasiv maskiner som brukes i kritisk omsorg. Det bidrar til å gi et inntrykk av hvor mye oksygen er i blodet, samt hjertefrekvensen. Mens det mange menneskelige variabler som kan endre avlesningen, er det en relativt enkel maskin å bruke og forstå. Maskinen har lyse sonder for å måle O2 statistikk og klipp som kan festes hvor som helst det er en arterielle puls. De vanligste stedene er fingre, tær, nese og øreflippene.

Bruksanvisning

oksymetri Evaluering

1 Kontroller et område av kroppen for varme og nærværet av en blodstrøm eller puls. Områder som er for kaldt eller ikke har en puls vil gi feil i lesing.

2 Velg og montere riktig størrelse sensor og sonde til maskinen, og plassere dem på den valgte kroppen nettstedet. Pass på at sensoren og lys sonde er stilt opp med hverandre og ikke er bøyd.

3 Koble kabelen fra sensoren inn i oksymetri meter og sørge for at maskinen er slått på og fungerer.

4 Kontroller at sonden ikke er å kutte av blodtilførselen til området, noe som kan skje hvis det er for stramt et anfall.

5 Dobbeltsjekk nøyaktigheten av maskinen ved å sammenligne en manuell puls til målerens puls. Pulshastigheten kan kontrolleres ved å telle antall slag mot hansker fingre (ikke tommelfingeren) med den radielle puls (på innsiden av håndleddet på tommelen side) eller pulsen (hver side av halsen, like under kjeven).

6 Se på Sp02 nummer hvis maskinen er å produsere en nøyaktig puls. Dette tallet indikerer O2 metning. Hvis maskinen ikke er nøyaktig med puls, vil SpO2 antallet være av så vel.

7 Se etter normal O2 metning, mellom 95-98 prosent. Mindre enn 95 prosent indikerer sirkulasjon kompromiss. Mindre enn 90 prosent er alvorlig oksygen kompromiss (hypoksi). Oksymetri meter ikke gi en nøyaktig lesing under 70 prosent metning. Hvis nivåene er at lav, vil tegn på hypoksi (dvs. blå hud) være synlig for det blotte øyet, og trenger umiddelbar behandling.

8 Regel ut menneskelige feil før behandlingen starter. Sørg for at den personen som blir overvåket ikke er i bevegelse, og kroppen og vedheng som overvåkes er varm og ikke har neglelakk eller noe å forstyrre lys sonde. Personer med anemi vil også ha endret SpO2 nivåer.

9 Når alle menneskelige feil er blitt utelukket, fortsette å overvåke vitale hvis normal eller behandle for hypoksi hvis under det normale.

Hint

  • - Den oksymetri meter er bare et verktøy for å bidra til å overvåke vitale tegn, så ikke la det måleren viser overstyre sunn fornuft.
  • - Hvis du bruker hjemme og viser tegn til hypoksi, ringe 911 for å få hjelp.